El CEIP Bonavista d’Ontinyent realitza a Bulgària la 3a mobilitat amb alumnat, dins del projecte de l’acreditació Erasmus

El CEIP Bonavista d’Ontinyent continua desenvolupant el seu projecte de l’Acreditació Erasmus amb la mobilitat a la ciutat de Pazardzhik, a Bulgària. L’activitat s’ha dut a terme del 15 al 22 d’abril. En aquest cas, han participat 16 xiquets i xiquetes de 6è de primària i 4 mestres del centre. 

Aquesta és la tercera mobilitat que es fa amb un grup d’alumnat des del CEIP Bonavista, encara que la segona dins de l’Acreditació Erasmus. 

L’acreditació Erasmus va ser aconseguida pel centre a l’any 2021 i aquesta, així com totes les mobilitats que s’inclouen, es basen en els següents objectius: 

– Millorar l’estil de vida saludable mitjançant l’augment de les activitats fisicoesportives al centre.  

– Activitats preventives i de promoció de la salut mitjançant una alimentació adequada.  

– Activitats de promoció de l’educació ambiental i l’ecologia 

A més d’aquesta mobilitat, dins d’aquest projecte, s’inclourà la realització d’un jobshadowing a Cento (Itàlia) per part dos mestres de l’escola el pròxim mes de maig i altre jobshadowing a Bratislava (Eslovàquia), també a maig, on participaran 2 mestres més.  

En aquesta ocasió, a l’igual que en la mobilitat anterior, l’alumnat ha estat acollit per famílies búlgares, participant així l’alumnat en els quefers diaris de la vida búlgara.   

A la ciutat de Pazardzhik han pogut conèixer l’escola, el sistema educatiu i el centre històric de la ciutat, elegida ciutat europea de l’esport a l’any 2020. També han realitzat diverses visites culturals i eixides a llocs pròxims, com la visita a cova Snezhanka, on van gaudir d’un gran passeig per la natura;  la visita a la localitat de Manole , on van anar al centre d’informació cultural de Maltepe; i la visita a Plovdiv, on van anar al teatre Filipòpolis i van realitzar una passejada pel nucli antic de la localitat.  

A l’escola, al llarg de la setmana, han realitzat diverses activitats educatives com diferents “escape room”, tallers d’alimentació, activitat física i jocs esportius, tallers relacionats amb l’ecologia, activitats musicals… 

Per finalitzar la setmana, han visitat la capital de Bulgària, Sofia. Allí, han passejat pel centre, han visitat la catedral d’Alexander Nevski, l’edifici de la Presidència i el Parlament, entre altres coses. 

Aprofitant la convivència en les famílies i la participació en diverses activitats de l’escola, l’alumnat ha pogut millorar la seua competència lingüística en anglès i aprendre algunes paraules i expressions en búlgar.   

A Pazardzhik,  s’han marcat les bases de la propera mobilitat que es desenvoluparà en Ontinyent a l’última setmana de maig, amb el mateix alumnat que els ha acollit i que ara seran acollits per les nostres famílies on alumnat i professorat podrà veure tant el dia a dia del nostre centre, les costums, així com la pròpia cultura.  

Sens dubte ha sigut una gran experiència la que han viscut, que enriqueix el procés d’internacionalització iniciat en el centre amb la tercera participació de l’alumnat. 

Amb aquest projecte consolidem una escola arrelada al barri amb les finestres obertes al món, on a propers anys continuarem donant oportunitats a nous grups d’alumnat per tal de dur a terme estàncies a l’exterior de forma totalment finançada per la Unió Europea. Som Bonavista!