Irene i Laura a Reggio Emilia dins l’Acreditació Erasmus

La setmana del 15 al 19 de maig, Laura i Irene han estat de formació a Reggio Emilia dins l’Acreditació Erasmus al projecte KA121. D’aquesta mobilitat destaquen emportar-se una mirada pedagògica amplia del territori des de diferents vessants.
Han visitat centres niu (0-6) de la zona, on l’infant, l’adult i l’espai són els 3 elements fonamentals així com la importància del 3r educador proporcionant espais amb materials naturals, no estructurats que creen una relació osmòtica entre l’interior i l’exterior amb totes les possibilitats sensorials.
Queden meravellades per la simplicitat d’un projecte tan gran com REMIDA on el concepte de sostenibilitat que va més enllà de la reutilització, reciclatge… i on l’educació i els centres educatius estan lligats al projecte. Des de la infància són conscients d’aquest procés.
A més a més, van visitar el centre de la fundació Loris Malaguzzi, centre de trobada de professionals al voltant de l’educació amb diferents llocs de reunió, ‘ateliers’…

Així que valorem molt positivament aquesta grandíssima experiència, ja que ens permetrà seguir avançant i creixent com a escola, cuidant i acompanyant als nostres xiquets i xiquetes tal i com es mereixen.