Acreditació Erasmus

Nous camins al CEIP Bonavista: Aconseguim l’acreditació Erasmus!

Comencem al trimestre afegim un nou repte que hem aconseguit anomenat “Acreditació Erasmus”,  KA 120 en l’àmbit d’educació escolar, una vegada publicades les llistes definitives al SEPIE.

L’Acreditació Erasmus és un sistema novedós de la nova convocatòria Erasmus que permet als centres amb més experiència en el món del programes europeus acreditar-se per poder sol·licitar fons d’una forma més senzilla i ràpida comptant amb un accés diferenciat a les convocatòries entre els anys 2021 i 2017.

L'acreditació europea pretén reforçar la dimensió europea de l’ensenyança i l’aprenentatge, millorar la qualitat de l’ensenyament/aprenentatge, fomentar els valors comuns europeus promovent el coneixement sobre el patrimoni europeu compartit i la riquesa de la diversitat així com contribuir a la creació de l’espai europeu d’educació. 

L'acreditació és una gran notícia per al nostre centre que ens permetrà implementar el nostre Pla de Desenvolupament Europeu i realitzar un gran nombre de mobilitats i experiències d’intercanvi amb altres països europeus tant per a alumnat com professorat. El nostre centre apareix al llistat de seleccionats de tan sols 366 centres a l’estat espanyol on compartim llistat amb tan sols cinc CEIP’s de la Comunitat Valenciana i altres cinquanta-sis centres del territori valencià, tractant-se d’ùn privilegi per al nostre centre i aconseguint-ho a la primera convocatòria del mateix. Es pot concultar el llistat al següent enllaç: 

http://sepie.es/doc/convocatoria/2020/resoluciones/abril21/report_AnexoI_apartado_1_KA120_SCH_seleccionadas.pdf

L’acreditació Erasmus pretén consolidar tres objectius a llarg termini completament relacionats amb les arrels del centre però obrint la mirada a Europa per tal d’enriquir-los i consolidar l’estil de vida saludable que desenvolupem al centre. Els objectius plantejats són els següents: 

  • Millorar l’estil de vida saludable mitjançant l’augment de les activitats fisicoesportives al centre.
  • Activitats preventives i de promoció de la salud mitjançant una alimentació adequada.
  • Activitats de promoció de l’educació ambiental.

Els següents pasos de l'acreditació serà la sol·licitud de fons econòmics així com la recerca de centres que puguen donar resposta als objectius plantejats al Pla de Desenvolupament Europeu així com organitzar les mobilitats tant d’alumnes com de professorat al llarg d’aquests anys. 

Per tal de conclure, a l’acreditació europea consolidem la implicació de forma directa de l’alumnat al món dels projectes europeus i consolidem l’escola de barri amb les finestres obertes al món a esta nova convocatòria Erasmus més inclusiva, amb més oportunitats, més digital i més sostenible amb el medi ambient. 

acreditacion erasmus
acreditació erasmus 2
acreditació erasmus 3