Camí d´un nou pati

Durant el passat cap de setmana, divendres 11 i dissabte 12 de novembre, alguns col·legis de la província interessats en la renaturalització dels patis escolars, van organitzar una trobada per a treballar sobre aquest tema. Durant aquestes jornades, celebrades al MARQ i titulades “Escoles transformant espais educatius”, van tindre lloc diverses xarrades d’especialistes i taules redones en les quals van estar representades tota la comunitat educativa.

Com a especialistes comptem amb Heike Freire, filòsofa, pedagoga i experta en educació naturalista, i Siro López, especialitzat en creativitat i espais educatius. Els dos ens van fer reflexionar sobre la importància que té en l’ésser humà el contacte amb la natura, i com molts dels patis de les nostres escoles, no tenen infraestructures i elements que afavorisquen aquest contacte.

Les jornades tenien com a objectiu fer reflexionar a tots i totes les que, d’alguna manera, prenem decisions a les escoles, per això es va comptar amb la participació, no sols de professorat i inspecció educativa, sinó de famílies i tècnics d’ajuntaments i de la Conselleria d’Educació. Tots ells van explicar les dificultats que trobaven des dels seus àmbits respectius per a aconseguir aquesta renaturalització dels patis escolars.

El nostre centre va estar representat per Beatriz de la Torre, tutora de Primària i coordinadora de formació, que juntament amb la inspectora Ester Álvarez, i l’exdirectora del CEIP Bacarot d’Alacant, van participar en una taula redona sobre els projectes d’innovació i les dificultats que suposa dur-los a terme.

Ens emportem molt bones sensacions d’aquestes jornades.

Si voleu continuar llegint, vos deixem l’enllaç al blog de la inspectora d’educació que va participar a les jornades, on explica què suposa renaturalitzar els espais.

https://esteralvarez.es/renaturalizacion-de-patios-transformando-la-escuela/