Job shadowing a Malta
7 / Maig / 2024
El mes d’abril passat el professor José Paredes va participar en una estada a Malta, realitzant un període d’observació al centre Malta College of Arts Science and Technology (MCAST).

El MCAST és una institució que abasta tots els estudis de FP de Malta, per tant, és una institució molt gran que disposa de dos campus i dos instituts repartits per la geografia de Malta. Com que el docent és de l’especialitat d’electricitat, la seua visita es va centrar al Campus principal, a la capital de Malta (La Valeta) on es troba l’Institut d’Enginyeria i Transport. Durant la seua estada el docent va visitar els tallers de les diferents especialitats que s’imparteixen en aquest institut com ara Estudis Marítims, Aviació i tallers d’electricitat i electrònica.

El docent va poder comprovar de primera mà les similituds i les diferències de les metodologies que s’utilitzen en aquest institut respecte a com treballem al nostre institut IES Cavanilles, especialment a l’hora d’aplicar l’aprenentatge basat en projectes, algunes de les quals sens dubte influiran en la manera d’impartir les classes a partir d’ara.

Un aspecte important dels projectes Erasmus+ és l’intercanvi cultural entre els diferents països, per tant, a més de les visites al centre educatiu i participar a les classes i tallers, el docent va fer visites a llocs d’importància cultural, descobrint la gran quantitat d’història i de llocs interessants que té per visitar un país tan petit com Malta.