Durant cinc intensos dies, Mariam va tenir l'oportunitat de viatjar a Grècia i explorar la mobilitat Erasmus+ en el camp de l'educació. Durant aquesta experiència enriquidora, va tenir l'oportunitat d'observar de prop el projecte E-Twinning i conèixer el funcionament del sistema educatiu grec. A més, va tenir la possibilitat d'immersió en les activitats relacionades amb la metodologia STEAM, on l'ús de robots ens va permetre treballar el pensament lògic i computacional, l'abstracció, la resolució de problemes i la creativitat. A més, vam presenciar el treball en una aula multinivell de l'educació infantil, una experiència fascinant. Aquesta emocionant aventura educativa va tenir lloc a Keratsini, Atenes, del 8 al 12 de maig.
La metodologia STEAM i el poder de la tecnologia
Durant el viatge, se donà a conèixer de prop la metodologia STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques). A través de l'ús de robots, vam explorar com aquesta metodologia integradora fomenta l'aprenentatge basat en projectes i promou l'adquisició de competències essencials per al segle XXI. Els estudiants treballaven en equips, utilitzant robots per desenvolupar habilitats com el pensament lògic i computacional, l'abstracció, la resolució de problemes i la creativitat. Aquesta experiència ens va permetre veure com la tecnologia pot ser una eina poderosa per a millorar l'aprenentatge i estimular la imaginació dels estudiants.
Un aula multinivell a l'educació infantil
Durant l'estada a Grècia, tot el professorat assisitent va tenir l'oportunitat única de visitar una aula multinivell a l'etapa d'educació infantil. Aquesta experiència va permetre comprendre com els docents gestionen l'aprenentatge en un entorn amb estudiants de diferents edats i nivells. S'observà com els docents utilitzaven estratègies diferents per atendre les necessitats individuals dels estudiants, fomentant al mateix temps la col·laboració i la solidaritat entre ells. Aquesta experiència ens va deixar una profunda impressió sobre la importància de la flexibilitat i la creativitat en l'educació.
El viatge a Grècia en el marc de la mobilitat Erasmus+ va ser una experiència inoblidable. Vam tenir l'oportunitat de conèixer de prop el projecte E-Twinning i experimentar la metodologia STEAM en acció. A més, vam observar el treball en una aula multinivell de l'educació infantil, una experiència que ens va oferir una nova perspectiva sobre l'ensenyament i l'aprenentatge. Aquesta experiència ens ha inspirat i ens ha mostrat les possibilitats que ofereix una educació innovadora i enriquidora. Estem emocionats de portar aquests coneixements i experiències de tornada a casa i compartir-los amb els nostres col·legues i estudiants. El futur de l'educació és brillant i plè de possibilitats, i estem encantats de ser part d'aquesta transformació.
El proyecto "PROGRAMA ERASMUS + " está cofinanciado por el programa Erasmus+ de la Unión Europea. El contenido de esta publicación en la web es responsabilidad exclusiva delCEIP MARE DE DÉU DEL PILAR y ni la Comisión Europea, ni el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) son responsables del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.