Normes de menjador aprovades al Consell Escolar del 30 de maig i recollides al PLA DE MENJADOR del CEIP Baladre.
NORMES D’HIGIENE
- Rentar-se les mans abans i després de dinar.
- Mantindre la taula neta i en ordre..
- Evitar tirar menjar o aigua a terra o a la resta de companys i companyes.
- Utilitzar correctament els coberts i el tovalló.
- Ser aseat al menjar.
NORMES D’ORGANITZACIÓ I COMPORTAMENT
- Escoltar i parlar sempre amb respecte a tot el personal treballador del menjador. (monitores i personal de cuina)
- Escoltar i parlar sempre amb respecte als companys i companyes.
- Entrar i eixir per grups ordenadament i amb tranquil·litat al menjador escolar.
- Caminar en ordre i sense cridar pels corredors de l’edifici a l’eixida i tornada a les aules.
- Cuidar tot el material de menjador (safates, coberts, gots..).
- Quan acaben de dinar, esperar amb ordre i tranquil·litat fins que s’indique el moment de l’eixida, que es farà als mateixos termes de l’entrada.
- Cuidar les instal·lacions del menjador, del pati (material, porteries…) i de les zones utilitzades (gimnàs, biblioteca i audiovisuals).
- Romandre correctament asseguts en tot moment. Demanar permís per eixir al bany.
- Alçar la mà per demanar l’atenció dels monitors/es, sense cridar.
- Parlar en un to de veu relaxat, sense cridar, per tal de crear un ambient tranquil al menjador.
ALIMENTACIÓ
- És important que l’alumnat s’adapte el menú establert, menjant la quantitat servida amb la possibilitat de repetir.
- Mostrar interès en el menjar i provar plats nous.
TEMPS LLIURE
- Romandre en el seu espai de pati, realitzant les activitats proposades en el programa de menjador.
- Jugar i relacionar-se positivament amb els companys i companyes.
- Respectar les normes del joc en tot moment.
- Resoldre els conflictes amb el diàleg i respectar sempre a monitores/monitors i companys i companyes.