Preguntes més freqüents (FAQs)
Necessites ajuda? Ací tens les preguntes més freqüents que et poden permetre, per àmbits, resoldre la majoria de dubtes al voltant de la tornada a l'aula en #aulasegura!
ÚS DE MASCARETES
És obligatòria per al professorat, per al personal del centre i per a l’alumnat a partir de primer de Primària a les aules, als espais comuns i al pati.
Per a xiquets i xiquetes menors de 6 anys; persones que presenten algun tipus de dificultat respiratòria; persones que per la seua situació de discapacitat o dependència presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització; per causa de força major o situació de necessitat.
El centre disposa de mascaretes per al professorat i personal del centre i, en cas de necessitat, per a l'alumnat (oblit, deterioració o altres contingències).
Mascaretes higièniques. Al centre educatiu es fan recordatoris diaris de quin és el seu ús adequat: ha de cobrir des del nas fins a la barbeta.
ORGANITZACIÓ DE LES AULES
En Infantil i Primària l’alumnat s'estableix en grups de convivència estable.
En la resta d’etapes educatives l’alumnat està separat a l’aula a 1,2 metres de distància entre companys.
Es garanteix el 100% de presencialitat a totes les etapes educatives.
La comunicació es realitza de manera preferent mitjançant l’aplicació Web família, per telèfon, correu electrònic, missatges o correu ordinari.
Sí, cada centre educatiu manté l’horari lectiu que té fixat.
ÚS DE ZONES COMUNES I DESPLAÇAMENTS
Sempre que siga possible s’establiran zones d’entrada i eixida al recinte educatiu diferenciades i s’han programat entrades i eixides escalonades per tal d’evitar aglomeracions. Cada centre educatiu informa les famílies sobre l’organització d’aquesta mesura en el seu cas concret. Informa’t al teu centre educatiu.
El transport escolar manté el mateix horari i les mateixes rutes que fins ara. L’alumnat s’haurà de desinfectar les mans amb hidrogel, que té a la seua disposició abans de pujar i de baixar del vehicle. És obligatori l’ús de mascareta per a l’alumnat a partir de 6 anys. Cada alumne que l’utilitze té un seient assignat per a tot el curs. Es prestarà especial atenció a l’habilitació d’espais per a persones amb discapacitat.
Cada centre educatiu s’ha organitzat per a fer torns de menjador escolar. Per això hem ampliat el nombre de monitores i monitors de menjador. L’alumnat que dina a l’espai del menjador escolar té circuits d’entrada i eixida senyalats. Abans i després de dinar l’alumnat es llava les mans amb aigua i sabó. No es comparteixen ni els aliments, ni les begudes, ni els utensilis. Es manté la distància de seguretat d’1,5 metres entre alumnes. En el cas dels grups de convivència estable, no cal mantindre la distància de seguretat entre l’alumnat del mateix grup, però sí entre grups de convivència estable, que serà també d'1,5 metres.
Els grups d’alumnes tenen horaris escalonats i no coincideixen tots al pati. Es respecta la distància de seguretat a l’eixida i retorn a l’aula. L’alumnat està distribuït per sectors amb senyalització i s’ha reforçat la vigilància a l’hora del pati per a garantir l’atenció adequada a l’alumnat.
Quan s'hagen de produir desplaçaments pel centre educatiu, es determinarà un horari i una organització que possibilite que els grups no coincidisquen alhora en els desplaçaments. Es procurarà, en qualsevol cas, que en la mesura que es puga siga el professorat qui acudisca a l'aula de referència.
Els ascensors en els centres educatius seran utilitzats de manera individual, únicament per persones de mobilitat reduïda i, si fora necessari, una persona acompanyant. La persona que manipule els botons s’haurà de netejar les mans abans i després de fer-ne ús, s’utilitzarà mascareta i la seua disposició en l’espai interior serà la que permeta la màxima distància de separació.
Sí, es poden utilitzar els vestidors i les dutxes, respectant les mesures generals de prevenció i higiene. S’haurà de garantir la distància mínima de seguretat i no se superarà la proporció de 2,25 m² per cada persona usuària. Es farà neteja i desinfecció com a mínim dues vegades al dia i sempre després de l’ús de cada grup d’alumnes.
Sí. Els materials que utilitze cada grup, com porteries o balons, es desinfecten abans de la utilització per un grup diferent.
NETEJA I DESINFECCIÓ DEL CENTRE EDUCATIU
Sí, es realitzarà la neteja i desinfecció de les zones de jocs infantils al pati almenys una vegada al dia. Es reforçarà aquesta neteja en funció de la seua intensitat d’ús, per exemple, en cas que s’establisquen torns, quan es canvie de torn. Per això s’han reforçat els contractes de neteja dels centres educatius.
Es realitzarà la neteja i desinfecció de les instal·lacions almenys una vegada al dia i es reforçarà aquesta neteja en funció de la seua intensitat d’ús, posant especial èmfasi en superfícies, poms de porta, taules d’ús comú, telèfons, ratolins d’ordinador i altres utensilis d’ús compartit.
EXTRAESCOLARS
Es disposa d’un registre amb la relació de l’alumnat assistent. En activitats amb alumnat d’un mateix grup de convivència estable no caldrà mantindre la distància mínima interpersonal d’1,2 m. En la resta de casos s’ha de garantir aquesta distància interpersonal a l’hora de realitzar l’activitat extraescolar.