Durant el curs 2023/2024 s’ha dut a terme un projecte internivell on han participat alumnat de sisé, quart i de necessitats educatives.
Les festes de Moros i Cristians són una tradició cultural profundament arrelada en la nostra comunitat, amb segles d’història i un gran valor patrimonial. Aquestes festivitats no sols representen la recreació d’esdeveniments històrics, sinó que també són una manifestació d’identitat i cohesió social, d’interés turístic i foment de l’orgull local.
En aquest context, s’ha desenvolupat un projecte educatiu i divulgatiu l’objectiu principal del qual és acostar el significat i la riquesa cultural de les comparses que participen en les festes a l’alumnat del centre, però també a un públic més ampli i divers. La tasca final d’aquest projecte ha sigut la creació de vídeos explicatius per a cada comparsa, els quals seran projectats en les seus de les barraques.
L’elecció de vídeos com a mitjà de difusió respon a diverses raons. En primer lloc, els vídeos permeten una presentació dinàmica i atractiva de la informació, facilitant la comprensió i l’interés del públic, independentment de la seua edat o nivell de coneixement sobre les festes. A més, el format audiovisual és accessible i pot ser reproduït múltiples vegades, garantint que un nombre major de persones puga beneficiar-se dels continguts.
Aquests vídeos no sols expliquen la història i el simbolisme de cada comparsa, sinó que també destaquen els valors i tradicions que aquestes representen. La inclusió de testimonis dels membres de les comparses, imatges de desfilades passades i música tradicional, contribueix a crear una experiència immersiva que honra i celebra les nostres arrels culturals.
Al PDF que teniu a continuació, podeu trobar el desenvolupament realitzat durant aquest projecte.
Ací podeu consultar directament el mapa amb els enllaços als vídeos.