CONFLUÈNCIES

És un projecte d’intervencions i mediacions artístiques als pobles de la Ruta 99 de la Comunitat Valenciana. L’acció d’IVAM en el territori, pretén obrir, desplaçar i descentralitzar el museu més allà de l’espai físic de la seua seu principal a València.

L ́IVAM en el territori desenvolupa una línia de treball del departament d’educació de l’IVAM, que s’ha dissenyat específicament per a dialogar amb col·legis rurals agrupats (CRA). Aquests centres acullen i són els veritables protagonistes d’una experiència de caràcter performatiu i lúdic que empelta els llenguatges propis de l’ art contemporani actual.

El punt de partida del projecte de mediació artística són les obres generades per dos artistes de Confluències: el biòleg  i artista sonor Rubén Garcia i el doctor en Ciències Físiques i artista Pep Vidal.

El CRA participant en aquest projecte de mediació artística ha sigut seleccionat prèviament a través d’un estudi i mapatge del territori valencià, seguint una sèrie de criteris objectius i comptant amb el marc territorial en el qual es desenvolupa el procés de creació artística de Confluències.

Per a aquest curs, pretenem activar el projecte de mediació en els municipis de les comarques centrals, a València. Són la Puebla de Sant Miguel, al Racó de Ademús, Carrícola i Sempere a la Vall d ́Albaida. Concretament, hem seleccionat les dues últimes localitats ja que comparteixen territori al Col·legi Rural Agrupat Riu Albaida, expandit als aularis:

-Bellús.          -Benissuera.             -El Palomar.             -Guadassèquies.

¿QUÈ HI HA SOTÀ EL PANTÀ?

La mediació del programa Confluències planteja una narrativa col·lectiva partint de la pregunta que hi ha sota l’embassament. Proposem treballar amb la ficció especulativa en relació amb els desitjos de l’alumnat i el seu coneixement sobre el territori que els envolta.