Puc fer vaga?

L’article 34 del Decret 39/2008 del Consell (Govern Valencià) és el que regula les decisions col·lectives d’inassistència a classe (vaga):

COM S'HA DE CONVOCAR LA VAGA? Primer ha d’haver una convocatòria legal de vaga (generalment del Sindicat d'Estudiants).  Si l'alumnat vol adherir-se, cal comunicar-ho al Cap d'Estudis cinc dies naturals abans de la data de vaga (ací teniu el document per a fer-ho), amb la signatura dels delegats/es de les classes.

QUI POT FER VAGA? Tot l'alumnat a partir de 3r d'ESO, Batxillerat, CCFF i FPB. Els alumnes de 1r i 2n d'ESO NO PODEN FER VAGA.

En qualsevol cas, es farà classe per a l’alumnat que assistisca al centre i es controlarà l’assistència de la mateixa manera que qualsevol altre dia normal de docència del centre.

L’autorització del pare, mare, tutor o tutora de l’alumne/a per a no assistir a classe, implicarà l’exoneració de qualsevol responsabilitat del centre derivada de la seua actuació, tant amb la resta de l’alumnat com respecte a terceres persones i haurà de formalitzar-se conforme al model adjunt.