HACER Y DESHACER ES EL OFICIO DE APRENDER

WhatsApp Image 2023-06-28 at 12.51.34

Aquest curs les classes de tercer de primària hem aprés a fer punt. Ens han ensenyat un grup de dones del Centre Municipal d’Activitats per a Majors San José. Tots i totes hem aprés i això que no teníem ni idea de fer punt el primer dia. Totes les dones han sigut molt amables i cada dia ens sentíem més segurs fins que al final quasi les mans ens anaven a soles.

Hem aprés que no podem obtindré sempre un resultat immediat i que hi ha processos que són  llargs.  Que quan ens esforcem som capaços de fer coses meravelloses, a més, gaudint del camí. També hem augmentat la nostra tolerància a la frustració perquè com ens deien les dones: “Hacer y deshacer es el oficio de aprender”. A més a més, hem pogut practicar l’escolta activa  i la paciència. També ens vam adonar de que solament eren dones les que ens podien ensenyar perquè abans aquests tipus de tasques eren exclusivament de dones i nosaltres hem trencat amb açò. Sabem que no hi ha tasques exclusives per a xiques ni per a xics.  

Per últim, hem creat uns lligams bonics que ens agradaria continuar alimentant. Ha sigut una activitat intergeneracional amb la que hem donat als nostres majors el valor que mereixen.