RÀDIO 8

ESCOLTA RÀDIO 8!

Ràdio 8 és una iniciativa que naix de la necessitat de trobar un espai de difusió i ús del valencià dins el recinte escolar. És una de les actuacions del nostre PAM que portem implementant des del curs 2021-2022, implementant també les altres llengües que formen part del nostre pla lingüístic (castellà i anglés).

Els objectius que pretenem aconseguir amb aquesta activitat són els següents:
1. Foment de l’ús oral  de la llengua valenciana i anglesa.
2. Donar a conèixer refranys, dites valencianes…
3. Treball de vocabulari referit a l’oratge, el calendari, a les festes…
4. Fer difusió de la literatura valenciana i donar a conèixer autors i autores valencianes.
5. Treball de vocabulari referit a la gastronomia, difusió del menú de menjador.
6. Informar de les activitats i commemoracions previstes.

El funcionament de l’activitat consisteix en que al llarg del curs, un grup de 4 o 5 xiquets i xiquetes utilitzen la nostra sala de ràdio per a fer el seu programa. Des de les diferents tutories i especialistes es prepara el text a locutar, prestant especial atenció a la pronunciació i a l’entonació. 10 minuts abans del pati sona la nostra sintonia i l’alumna realitza el seu programa, escoltat per totes les aules del centre i enregistrat gràcies al personal de consergeria del centre per a ser penjat a la nostra pàgina web i poder escoltar-los a casa. Des de 6è de primària fins a infantil 3 anys, tot l’alumnat passa per l’experiència de fer ràdio, amb els beneficis que suposa per a la llengua oral i la motivació que produeix l’activitat.

Des del CEIP 8 de març considerem aquesta activitat molt enriquidora, participativa, motivadora i amb moltes possibilitats que afavoreixen al desenvolupament de la llengua oral del nostre alumnat.

Voleu escoltar la sintonia de Ràdio 8? Clickeu a la imatge per escoltarla!