ACTIVITATS DE CENTRE

CELEBREM EL DIA DE L´ESPORT A L´ESCOLA

Els dies 26 i 27 de març a la nostra escola es van viure dues jornades plenes d’energia i esport en la seua celebració del Dia de l’Esport. El mestre d’educació física va preparar una serie d´activitats físiques i esports adaptats als diferents nivells educatius, des de 3 anyets fins a 6è de primària. L’ esdeveniment va aconseguir una participació total de l’alumnat, convertint-se en una experiència divertida per a totes i tots.

Des de primeres hores del matí, el pati de l’escola, el gimnàs i diversos espais més es van convertir en un escenari de joc on els xiquets i xiquetes van gaudir d’una àmplia varietat d’activitats esportives. Des de carreres de velocitat fins a jocs de pilota, passant per un circuit de rodes i esports col·lectius, no hi va haver espai per a l’avorriment.

Amb la proposta programada es va aconseguir captar l’interès de tots els estudiants, des dels més menuts fins als més grans. A més, es van fomentar valors com el treball en equip, el companyerisme i l’esperit esportiu en cadascuna de les activitats.

La celebració del Dia de l’Esport no només va oferir moments de diversió i entreteniment, sinó que també va servir com a oportunitat per destacar la importància de l’activitat física i els hàbits saludables en la vida dels més joves.

Amb una participació massiva i somriures en cada rostre, el CEIP 8 de Març va demostrar una vegada més el seu compromís amb la promoció de l’esport i el benestar dels seus estudiants. Sens dubte, aquest esdeveniment ja és una data marcada en roig al calendari de l´alumnat. L´any que ve més i millor!

8 DE MARÇ: DIA DE LA DONA

La comunitat educativa del CEIP 8 de MARÇ celebra el Dia de la Dona. Com ja va sent habitual, les mares de l’AFA han visitat les aules d’Infantil i Primària recordant i valorant algunes dones extraordinàries que al llarg de la història han fet un pas endavant en la lluita per la igualtat. Ens han visitat Marie Curie, Reyes Martí, Amparo Iturbi, Concepión Aleixandre, Sílvia (policia) i Débora (enginyera).

I al final del matí, hem gaudit d’un super concert de la rapera TESA, valenciana i feminista, que ens ha servit de referent aquest any com a dona en el món de la música i el rap del panorama valencià actual. L’alumnat ha gaudit amb la seua música i els i les alumes de sisé han pogut cantar amb ella la tornada de la cançó GUERRERES. En acabar el concert han fet una cua llarguíssima per aconseguir una signatura de la cantant.

Gràcies a tots i a totes per aquest dia.


ACTUALITZACIÓ CURSA SOLIDÀRIA “SAVE THE CHILDREN”

Apreciats amics i amigues:

El 11/03/2024 hem rebut un ingrés per la quantitat de 1292,49€ del vostre centre.

En nom dels nens i nenes dels nostres programes volem donar-vos les gràcies pel vostre esforç i implicació.

Us preguem que feu extensible aquest agraïment als vostres companys i companyes, ja que han sabut traslladar la il·lusió pel projecte al seu alumnat. Gràcies a ells, els nens i nenes s’han mobilitzat i han posat en marxa tots els recursos possibles: el seu propi esforç i han sigut l’altaveu perquè tot el seu entorn conegués la complexa situació per la qual passen milers de nens i nenes.

També volem agrair a les famílies del vostre centre, que han fet la seva aportació en forma de donatiu econòmic. La vostra ajuda ens permet continuar treballant pels drets de la infància i aconseguir que la infància sobrevisqui, tingui accés a una educació de qualitat i estiguin protegits.

Gràcies per donar-los l’oportunitat de continuar somiant.

VISITA DE PILOTARIS AL CENTRE

El passat 5 de març vam rebre la visita de dos distingits pilotaris al nostre col·legi. Un d’ells Pedro López, un ex professional ja retirat, i l’altre un destacat tècnic de la federació anomenat Alejandro. Aquesta visita forma part de les activitats planificades per l´alumnat de quart de primària que participen activament en el programa “Pilota a l´escola”, el qual és promogut per la Conselleria d’Educació.

La jornada va ser enriquidora i plena d’experiències. Vam començar amb una xerrada preliminar on els pilotaris van compartir les seves experiències, anècdotes i coneixements sobre aquest esport tradicional tan arrelat en la nostra cultura. Totes i tots van tenir l’oportunitat de fer preguntes i aprendre més sobre la rica història de la pilota valenciana.

Posteriorment, es va dur a terme un visionat de vídeos explicatius que van il·lustrar les tècniques i estratègies fonamentals en la pràctica de la pilota.

La jornada va continuar amb una apassionant entrevista a càrrec dels dos pilotaris, on l´alumnat va poder conèixer més de prop la vida i la dedicació que implica ser un pilotari professional. Les preguntes van generar un diàleg animat, fomentant la connexió entre els joves i els experts en l´esport.

Finalment, el punt àlgid de la visita va ser la sessió pràctica dirigida pels mateixos pilotaris a les pistes del nostre centre. L´alumnat de quart, emocionat i motivat, va tenir l’oportunitat d’aplicar allò après, rebre consells personalitzats i experimentar la màgia de la pilota valenciana de primera mà.

Agraïm sincerament als pilotaris per compartir el seu temps i coneixement amb nosaltres. Esperem que aquesta experiència haja deixat una empremta duradora en la vida esportiva i cultural dels nostres alumnes, inspirant-los a continuar explorant i gaudint del fascinant món de la pilota valenciana.

CARNESTOLTES 2024

Tot i que l’oratge no ens va acompanyar, el nostre alumnat va poder gaudir d’una celebració de carnestoltes amb l’actuació d’una batucada al nostre pati, i mostrar les seues disfresses relacionades amb el nostre curs temàtic, “La ciutat de València”.

CURSA SOLIDARIA “SAVE THE CHILDREN” AL CEIP 8 DE MARÇ DE VALÈNCIA

El passat dimarts 30 de gener de 2024, el Parc de l’Oest es va omplir d’alegria, solidaritat i entusiasme durant la cursa benèfica organitzada pel departament d’educació física del nostre centre. Aquest esdeveniment extraordinari, en col·laboració amb Save the Children, no només va promoure un estil de vida saludable i actiu, sinó que també va recaptar fons per donar suport a xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat a tot el món.

Per la vesprada, el parc es va convertir en un vibrant escenari on les famílies, alumnes i docents del CEIP 8 de Març es van unir per participar en aquesta noble causa. La cursa solidària no només va ser un esdeveniment esportiu, sinó també una oportunitat per reforçar la comunitat, fomentar els valors de solidaritat i prendre consciència sobre la importància d’ajudar a qui més ho necessita.

Moltes famílies es van sumar a la causa, convertint la jornada en un exemple de compromís i generositat.

El recorregut, dissenyat per adaptar-se a diferents nivells d’habilitat i edats, va permetre la participació de corredors/es de totes les edats, des dels més menuts fins als més majors de l´escola. La diversitat en la participació va reflectir l’esperit inclusiu de la iniciativa, destacant que tots, independentment de la seua capacitat atlètica, podien contribuir a fer del món un lloc millor.

Un dels aspectes més destacats de l’esdeveniment va ser la col·laboració amb Save the Children, una organització internacional dedicada a millorar les vides de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat. Els fons recaptats durant la cursa es destinaran a projectes que aborden l’educació, la salut i la protecció de la infància en diverses parts del món.

En resum, la cursa solidària de Save the Children va ser un esdeveniment molt important que va fusionar l’esport, la solidaritat i la diversió.