Espai Verd

L’escola CEIP Luís Vives és una escola compromesa amb la cura del Medi Ambient. Per aquesta raó formem part de la Xarxa Cesca des de 2019, una xarxa de centres per la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana. 

Som un Centre d’Educació ambiental en ruta (EAR). Inscrits en la xarxa de centres d’educació ambiental i en la xarxa de centres per la sostenibilitat de Castelló, des de l’escola es fomenten accions i projectes per aconseguir ser un centre sostenible.

Perseguim l’objectiu de construir un model de societat basat en principis de sostenibilitat

Som conscients que el nostre planeta s’enfronta a grans reptes ambientals i des de l’escola resulta necessari adoptar un enfocament sistemàtic i integrat que puga abordar temes globals de la humanitat.  Per aqueta raó, es fomenten accions i projectes per aconseguir ser un centre sostenible: 

EL PANELL VERD: Racó del centre on es mostren als companys: informació, notícies que l’alumnat recerca i recomanacions i consells per a conscienciar a la Comunitat educativa  al voltant de l’educació ambiental i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. També tenim fotografiat als ecodelegats representats de cada curs. Aquests són els responsables de que els compromisos que tenim es complisquen.  

EL CONSELL AMBIENTAL: Els ecodelegats, un per classe, es reuneixen de forma periòdica per tal d’aportar idees i solucions sostenibles per a la millora del centre i de l’entorn. 

HORT ESCOLAR : Aquest espai potència que l’alumnat realitze un treball comunitari i es fomenta el diàleg, la cooperació i la responsabilitat. Cada aula té les seues tasques de plantació, cultiu i recol·lecció de verdures i hortalisses de temporada: Fabes, tomates, cebes, carabasseta…  

RECICLATGE: Cada aula s’encarrega de reciclar els residus en tres contenidors: blau (paper) groc (residus i plàstic) i gris (l’orgànic). Una vegada a la setmana els ecodelegats junt als seus companys/es fan un buidatge d’aquests residus en uns contenidors més grans que tenim en el pati de l’escola. 

RECOLLIDA DE RESIDUS A LA MAR: Tots els anys ens comprometem junt a l’Ajuntament a la recollida de residus a la mar de Xilxes. És una iniciativa que permet a l’alumnat implicar-se més en la millora del seu entorn i fomenta actituds de compromís i conscienciació.  

ESMORÇAR SALUDABLE: Per a conscienciar de la importància d’una dieta saludable promovem els esmorzars saludables amb entrepans, el dia de la fruita,que és tots els dimecres, i sense productes industrials o amb sucre afegit.  

Per això una vegada al mes analitzem la nostra PETJADA DE CARBONI. Una activitat que persegueix l’objectiu de reduir els residus que generem a l’escola, tant als esmorzars com al dia a dia.