¿Qui som?

Unas breves pinceladas

Unes breus pinzellades

El C.E.I.P Luis Vives està situat en el municipi de Xilxes a la província de Castelló (Comunitat Valenciana). Segons les dades publicades per l’INE a 1 de Gener de 2021 el nombre d’habitants a Xilxes/Xilxes és de 2.795, 81 habitants més que l’any 2020. El terme municipal de Xilxes també compta amb un nucli poblacional a la Platja de Xilxes. És l’únic centre d’educació infantil i primària, tant públic com privat, que hi ha a la localitat. L’any 2004 el col·legi va ser objecte d’una completa remodelació que va donar lloc a l’aparició d’un edifici modern i funcional que és en el que s’ha convertit en l’actualitat. El pavelló d’educació infantil, també de recent construcció, és l’única estructura que es conserva de l’antic col·legi.  

Es tracta sense cap dubte d’un edifici de disseny avantguardista i novedós dotat d’unes magnífiques instal·lacions. A més, el pavelló poliesportiu municipal (també totalment remot) està situat dins del mateix recinte escolar el que permet als nostres alumnes i també a tots els habitants del poble gaudir sota sostre d’una pista de futbol-sala, una de bàsquet, un frontó i dos “trinquets” per a la pràctica de la “pilota valenciana”, un dels esports amb més arrelament en la localitat.  

En el present curs 2022 – 23 el nombre total d’alumnes matriculats ascendeix als 172.  El Centre és d’una sola línia (ensenyament en valencià) i compta amb 10 unitats, 3 en educació infantil i 7 a primària. Entre altres serveis, el C.E.I.P. Luis Vives disposa de menjador escolar amb cuina pròpia i que utilitzen diàriament més de la meitat del seu alumnat.