LA FLOR DE LA TERRA, és l'espai d'emprenedoria que l'IES d'Orba ha creat amb el suport de finançament del Next Generation EU, El Ministeri d'Educació i Formació Professional i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport valenciana.
El projecte LA FLOR DE LA TERRA sorgeix amb la intenció d'estimular la creativitat i la innovació per a la creació de projectes d'emprenedoria viables i adaptables a l'entorn del municipi d'Orba i/o de la comarca de La Marina Alta.
En aquesta aula, es proporcionarà a l'alumnat una sèrie de coneixements que li permeten identificar aquells recursos naturals que, amb el temps, han esdevingut matèria primera per a la fabricació de productes típics de la zona. A partir d'aquest punt, posarem en valor els productes tradicionals de la comarca com a elements d'identitat cultural i social però també, d'innovació i creixement sostenible.
Les accions d'emprenedoria de LA FLOR DE LA TERRA busquen que l'alumnat participant valore el treball de les empreses de la zona en el seu dia a dia i aprenga a identificar mancances i oportunitats de negoci a les poblacions que conformen l'entorn del nostre IES i plantege solucions d'emprenedoria viables i sostenibles.
Des d'aquest espai, agraïm la participació i col·laboració de les empreses per dedicar-nos el seu temps i explicar-nos les seues idees de negoci.
L'alumnat va visitar l'empresa productora de mel que realitza servei d'apiturisme anomenada El Serralet de Segària. Aquesta empresa facilita al client viure una experiència plena com a apicultor dins les seues instal·lacions a l'aire lliure.
Al llarg de la jornada es va atendre a una xerrada sobre organització i producció de mel on també s'explicà el cicle de vida de les abelles i la seua jerarquia.
Seguidament, el grup va visitar els ruscs de producció i va posar en valor la importància dels EPIs als entorns laborals.
També es va fer una anàlisi de la distribució i decoració de l'espai a l'aire lliure de l'establiment amb la finalitat de consolidar continguts estudiats en marxandatge i, com no podria ser d'altra manera, la visita acabà amb un tast del producte final: la mel. En funció del tipus de les flors que es troben al voltant dels ruscs, la mel pot ser de tarongina, milflors àdhuc gla.
L'experiència fou molt enriquidora per a totes i tots.






