La chandeleur: bon appétit!…

El dia 2 de febrer és conegut a França com el dia de “La Chandeleur”.

Els orígens es remunten a tradicions paganes i se celebrava la  fertilitat de les terres després de la fi de l’hivern i la gent passejava pels carrers amb torxes. En el segle V, el papa Gelasio I va manar repartir galettes o cardes salades a l’entrada de Roma a tots els pelegrins que arribaven fins allí el 2 de febrer. En la tradició pagana, té un altre sentit: s’usava el blat sobrant abans de les noves collites. La seua forma, circular, era un homenatge a l’esperat sol.

I com se celebra? Preparant i menjant cardes en família i entre amics i així és com en l’I.E.S Joanot Matorell ho hem celebrat. I tu, t’animes a preparar aquesta deliciosa recepta?

Bon appétit !

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies