Xarrada de la científica Encarnación Marcos

L’alumnat de 3r ESO i batxillerat ha tingut la sort d’assistir a la xarrada d’Encarnación Marcos, doctora en neurociència en l’Institut d’investigació de Neurociència de Sant Joan (Alacant), on treballa des de fa 7 anys.

Encara que es va llicenciar en Enginyeria de telecomunicacions, es va allunyar d’este camp poc després d’endinsar-se en el món laboral i descobrir, al mateix temps, la investigació. Des de llavors, ha desenvolupat a Barcelona, Roma i ara, en Sant Joan, múltiples estudis i investigacions associades a la Presa de decisions.

Durant la seua xarrada, ens ha explicat les dificultats que com a dona es presenten constantment en el seu camp, ja que, a pesar que moltes investigadores s’inicien en la investigació, poques d’elles arriben fins als llocs de responsabilitat. També ens ha comentat alguns dels diferents experiments en els quals ha participat, tant amb robots, com amb ratolins, rates i micos, i ha volgut destacar la importància de viatjar i conéixer diverses cultures amb la finalitat de formar-se com a professional i com a persona.