Xarrada: “Partícules elementals en el LHC”

Hem tingut el privilegi de comptar amb el Dr. Santiago González de la Hoz, Investigador de l’Institut de Física Corpuscular, IFIC Catedràtic de la Universitat de València i Vicepresident de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF), que ha fet una xarrada sobre el seu treball en les partícules elementals, en el marc del projecte científic del Gran Colisionador d’Hadrons.

El LHC és un accelerador de partícules que s’utilitza per a accelerar partícules subatòmiques a velocitats pròximes a la velocitat de la llum i fer que xoquen entre si, generant així noves partícules que poden ser estudiades pels científics. El LHC permet estudiar la física de les partícules subatòmiques i entendre millor com funciona l’univers. Amb ell, els científics poden recrear les condicions que existien poc després del Big bang, quan es va crear l’univers tal com el coneixem.

Els experiments realitzats en el LHC han permés als científics descobrir noves partícules, com el bosó d’Higgs, que és una peça clau en la comprensió de la física de partícules.

cartel-charla-particulas-2023