Dia de les dones escriptores

Encara que ens arriba amb una mica de retard, perquè el Dia de les dones escriptores se celebra des de 2016 el dilluns més pròxim al 15 d’octubre, festivitat de Santa Teresa de Jesús, tenim la sort de comptar aquests dies amb l’exposició “Dones escriptores”, afavorida per Casa de la dona i l’Ajuntament d’Elx.

L’exposició, que romandrà en el vestíbul de l’institut durant aquestes setmanes de commemoració del Dia de la dona treballadora, està composta per huit panells informatius que repassen detalls de la vida i l’obra literària d’algunes de nostres més grans escriptores: Emilia Pardo Bazán, María Zambrano, Carmen Laforet, Carmen Martín Gaite, Josefina Aldecoa, Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal i Dolç Chacón.

És només una mostra il·lustrativa però molt interessant perquè la conega el nostre alumnat. Així que us animem que porteu a les vostres classes a conéixer-les. Tal vegada, a partir d’ací s’animen a conéixer altres noms: María de Zayas, Gertrudis Gómez d’Avellaneda, Rosalía de Castro, Fernán Caballero, Rosa Chacel, Gloria Fuertes, Ana María Matute, Carme Riera, Almudena Grandes o Marta Sanz, entre moltes altres interessants autores.

Animeu-vos a conéixer-les.