MENJADOR ESCOLAR

beques de menjador

ACTIVITATS DEL MENJADOR DEL BLASCO CURS 2021-22

Explicación-APP-Tamar_500026270302_v1.0

Contenido creado automáticamente por Mestre@casa con el documento Explicación-APP-Tamar.pdf con ID 500026270302

 

📲INFORMACIÓ PER A USUARIS DE MENJADOR ESCOLAR

 

Estimades famílies, Tamar posa a la vostra disposició una APP per al seguiment de l’alumnat de menjador. En ella podreu vore el menú mensual i del dia i la informació del menjador sobre els vostres fills/as.

Per a donar-vos d’alta heu d’emplenar el següent qüestionari que arribarà directament a Tamar. Punxeu ací per a emplenar el qüestionari d’autorització.

 

Punxe ací per a accedir a les explicacions per a descarregar-se la APP de Tamr i per a conéixer el funcionament: Explicación-APP-Tamar.pdf

documentación para la inscripción

 

A CONTINUACIÓ TENIU EL FORMULARI QUE HEU D’EMPLENAR PER A FER LA INSCRIPCIÓ DEL MENJADOR. RECORDEU QUE ENCARA QUE L’EMPLENEU SI NO SABEU LA DATA EXACTA EN QUE ES VA QUEDAR EL VOSTRE FILL/A HAUREU D’AVISAR AL MENJADOR ENVIANT UN CORREU A blasco.comedor@gmail.com

 

INSCRIPCIÓ AL MENJADOR (clica damunt)

 

EIXIDES I AUTORITZACIÓ D’ARRPLEGADA DE L’ALUMNAT DE MENJADOR: Recordeu que si els pares autoritzeu a una altra persona a arreplegar als vostres fills/es en horari de menjador heu d’emplenar l’autorització corresponent.

 

EIXIDA I AUTORITZACIÓ D’ARREPLEGADA DE L’ALUMNAT DE MENJADOR

(clica damunt)

MENÚ MENSUAL

   

 

 

        EXCURSIONS: Quan l’alumnat ix d’excursió, a l’alumnat fix d’eixe dia, el menjador prepara un menjar tipus “picnic” compaost per dos entrepans, galetes, un suc i una peça de fruïta.  Si una familia no vol fer ús del servici de menjardor el dia de l’excursió, ha d’avisar al menjador amb dos dies d’antelació.

 

FOTOS MENJADOR 2017-18

 

CLICA EN LA IMATGE PER VORE MÉS FOTOS

 

Fotos menjador 2016-2017

 

MENJADOR: PLANNING ACTIVITATS MENSUALS

 

 

  EDUCACIÓ INFANTIL  
3ANYS
4 ANYS 5 ANYS

PUNXA DAMUNT VER VORE-LA MÉS GRAN

 

 

2n PRIMÀRIA

  EDUCACIÓ PRIMÀRIA  
1r PRIMÀRIA 2n PRIMÀRIA 3r PRIMÀRIA
4t PRIMÀRIA 5é PRIMÀRIA 6é PRIMÀRIA

Menu enero

 

 

El menjador escolar és un servici que el centre oferei a les famílies de forma voluntària. El nostre objectiu és que el menjador siga un servei formatiu i educatiu en l’alimentació, en la higiene i en la conducta del temps lliure.

L’empresa amb la qual treballem, TAMAR, és una empresa amb més de 30 anys  d’experiència en la gestió de comedors escolars.

 

 És una empresa que compta amb diferents certificats que avalen la qualitat

dels menús que oferim. Són menús sans, equilibrats i saludables que aporten la quantitat suficient i necessària de cada nutrient per a un correctedesenvolupament.

 

Per tal de cobrir les necessitats del nostre alumnat disposem de diversostipus de menús especials (colesterol, al.lèrgies, intoleràncies…) 

 

El centre disposa de dos menjadors diferenciats: uno exclusivament per a l’alumnat d’Educació Infantil i l’altre per a Educació Primària.

 

  
MENJADOR D’EDUCACIÓ INFANTIL   MENJADOR D’EDUCACIÓ PRIMÀRIA

 

 

Les monitores que atenen els xiquets

potencien la  creació d’hàbits adequats

d’higiene i hàbits  alimentaris

saludables.Compten amb experiència

personal a més d’una actualització 

constant mitjançnt cursos especialitzats

en atenció de menjador. Les famílies han de

tindre plena confiança ja que elles coneixen

als seus fills i saben com ajudar-los a

menjar de tot.

A més d’ajudar-los durant els menjars,

desenvolupen activitats lúdiques i  en el

temps lliure del que disposen (abans i després de dinar). Les activitats lúdiques i manualitats com Carnestoltes, Pasqua, etc., mantenen a l’alumnat ocupat i així any rere any, el comportament va millorant. 

Després de dinar, les monitores s’encarreguen de fer

activitats de relaxació i cuidenals més menuts durant

la becaeta que fan abans d’entrar a classe per les

vesprades.

 
   
   

  

Encara així, són moltes les hores que estan al menjador i el cansanci pot provocar alguns problemes de convivència, és per això que tenim un RRI de menjador. En cas d’incompliment de les normes, qualsevol alumne podrè ser privat del servici de menjador, ja que aquestno és obligatori. (S’entregarà una còpia a l’alumne). 

 

FUNCIONAMENT:

 

 CURS 2018 – 2019El servici començarà el dijous 10 de setembre de 2018

                                                i finalitzarà el dimarts  20 de juny de 2019.

 

 HORARI:

 

DILLUNS: DE 13:15 A 15:15 h.

DIMARTS, DIMECRES I DIJOUS: 12:30 A 15:15 h.

DIVENDRES:13:15 A 15 h.

 

Des de setembre a juny, el centre oferta el Servei de Menjador per a tot l’alumnat de l’escola. Els interessats han de comunicar-ho a la secretaria del centre i  omplir el full d´inscripció al menjador escolar que podeu descarregar des de aquesta mateixa pàgina.

Per al seu funcionament disposem de personal especialitzat format per una coordinadora, una cuinera i una pinxe i deu cuidadores.

Mensualment es remet informació a les famílies dels menús, així com diàriament en cas d’haver incidències.

 

 

PER A UN BON FUNCIONAMENT CAL:

 

  • Actualitzar els telèfons i avisar a la major brevetat possible si es canvia de número.
  • Les families han d’informar als xiquets dels dies que es queden al menjador , ja que encara es que fan llistats de l’alumnat fixe i eventual diàriament i es comunica als tutors, s’eviten els problemes d’ansietat que genera en el xiquet el fet de què no vinga la famiília a arreplegar-lo.
  • Emplenar la fitxa del menjador a principi de curs anotant els problemes que puguen presentar els xiquets (al.lèrgies, intoleràncies, colessterol…)
  • Administració de medicaments: Portar justificant del metge en què s’indique la dosis, l’horari i la necessitat d’administar un medicament i emplenar la corresponent autorització familiar per escrit.
  • L’alumnat d’Infantil de 3 i 4 anys han de deixar en el menjador una muda marcada amb el seu nom
  • L’alumnat d’Infantil 5 anys i de tot el de Primària han de portar una bossseta d’aseo personal per a iniciar-se en la higiene personal i en la neteja de les dents.
  • Els DIVENDRES l’alumnat es por arreplegar de 14:30 a les 15:00 h. En cas que es necessite replegar a una alumne abans de les 14:30, s’ ha de signar l´eixida del centre. En cas de retard s’ha d’avisar per telèfon. L’alumnat pot anar a soles a casa sempre que la familia haja signat l’autorització.
  • L’alumnat que fa ús habitual del servici de menjador (becat i no becat)  ha d’avisar si un alumne no va assistir al centre per enfermetat abans de les 9:30 h. del matí.

     

IMPORTANT:

  • Contractar l’asseguraça escolar a través de l’AMPA.
  • Quan la Conselleria publique el llistat de l’alumnat becat, la familia s’ha de posar en contacte amb l’encarregada del menjador per a regular el pagament.

 

 

PAGAMENTS I PREUS

 

Els preus aprovats pel Consell Escolar per al present curs són els següents:

 

      Comensals …………………..  4’25 €. per dia.

 

 

 L´alumnat eventural funcionarà amb tickets. Podran adquirir el bono de 4 tickets realitzant l´ingrés de 17 € en l´entitat bancària de Bankia.

Una vegada realtizat el pagament es replegaran els 4 tickets en el menjador escolar. El ticket es depositarà el dia que vaja a fer-se ús del menjador escolar en la bústica de la porta del menjador a les 9:00 hores.

L´entitat bancària és  BANKIA i el número de compte on s’ ha de fer l´ingrés és el següent:

 

                        L’entitat bancària és BANKIA ES 28 2038 5750 87 6000017306

 

* Per als ALUMNES NO BECATS i sempre que avisen abans de les 9:30 del matí, se’ls tornarà l’ import corresponent al preu de la minuta, 3 euros, quedant 1’25 € per al pagament del servei de monitors/es.

Les devolucions es realitzaran el més següent via bancària, per  transferència, per això es precís disposar del número de compte amb IBAN.

 En cas de malaltia avisar a l’escola si no va a fer ús del servei de menjador abans de les 9.30h.

 

EIXIDES I EXCURSIONS: Per als dies d’excursions el menjador prepara un dinar tipus “picnic” per a l’alumnat fixe de menjador o per a l’eventual que es quede sempre eixe dia de la setmana. El dinar tipus “picnic” está compost per 2 entrepans, una fruïta, un suc i unes galetes. Si una familia no vol fer ús del menjador el dia de l’eixida ha d’avisar al menjador amb 2 dies d’antelació.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROYECTE EDUCATIU MENJADOR ESCOLAR

 

PROJECTE EDUCATIU DEL MENJADOR

 

    A.- OBJECTIUS A DESENROTLLAR

 1,- En Educació alimentària.

2.- En Educació del temps lliure.

     B.- ACTIVITATS A REALITZAR.

 1.- En Educació alimentària.

2.- En Educació del temps lliure.

     C.- HORARIS.

 1.- Dels comensals.

2.- Dels educadors.

3.- Del personal de cuina.

     D.- EQUIPO PEDAGÒGIC.

     E.- ORGANITZACIÓ I AGRUPAMENT DE L’ALUMNAT COMENSAL.

    F.- INSTAL·LACIONS, RECURSOS DEL CENTRE I MESURES DE SEGURETAT.

    G.- SEGUIMENT I CONTROL DEL FUNCIONAMENT DEL MENJADOR.

     H.- REGLAMENT DE REGIM INTERN.

     I.-  RELACIÓ DE 20 MENUS TIPO A SERVIR EN EL MENJADOR.

 

 A.- OBJECTIUS A ACONSEGUIR.

             1.- En Educació alimentària.

 Ø  Adquisició d’hàbits higiènics.

Ø  Minutes equilibrades

Ø  Coneixement de les malalties derivades bé per la carència o bé per l’abús dels aliments.

Ø  Adquisició d’hàbits de bon comportament en la taula:

Ø  Utilització de coberts, torcaboques, correcta masticació, correcta postura,  sol·licitar les coses de forma respectuosa.

             2.- En Educació del temps lliure.

 Ø  Cultivar l’expressivitat i creativitat.

Ø  Desenrotllar i perfeccionar la coordinació motora.

Ø  Cultivar l’expressivitat i la creativitat.

Ø  Desenrotllar la imaginació

Ø  Fomentar els coneixements musicals propis de les seves edats.

Ø  Jocs lliures i dirigits.

Ø  Fomentar el desenrotllament corporal per mitjà de jocs esportius.

Ø  Tindre cura  dels materials a utilitzar en les activitats realitzades.

 B.- ACTIVITATS A REALITZAR.

   Ø  Manejar els coberts de mode adequat, utilitzant el requerit per a cada plat.

   Ø Beure aigua correctament.

   Ø  Asseure’s de manera adequada en la cadira.

   Ø  Rentar-se les mans, abans i després de les menjades, utilitzant el sabó i la tovallola individual.

   Ø  Menjar lentament, però de manera continuada.

   Ø  Organitzar o suggerir jocs per als moments de temps lliure.

 C.- HORARIS:

             1.- Dels comensals:

L’entrada al menjador es realitzarà de manera contínua, atenent a les indicacions de les cuidadores i de l’encarregada, respectant els torns que al seu efecte es determinen.

S’establiran torns, atenent a l’edat dels comensals i al nombre dels mateixos.En  acabar el primer torn, aquest realitzarà activitats dirigides. A continuació se succeiran els altres torns.

 2.- De les cuidadores:

 Les cuidadores i coordinadora del menjador, començaran la seua activitat a l´eixida dels alumnes de l´aula, fent-se càrrec dels comensals en el moment del cessament de l’activitat escolar de l’alumnat i acabant a les 15:15 hores.

             3.- Del personal de cuina:

La cuinera complirà una jornada diària de 4’30 hores, compreses entre les 12 hores i les 16’30 hores.

D.- EQUIP PEDAGÒGIC.

L’equip  pedagògic del menjador, el componen els següents membres:

Directora del Centre:   Nieves Molina Ginés

Encarregada:  Conxa Cases Payá

 

Coodinadora de cuidadores: Mª Dolores Barreda

Cuidadores: Loli y Raquel

Infantil 3 anys

2018/ 2019 Raúl Infantil 4 anys
  Pilar Garcia Infantil 5 anys
  Ana Garcia  Primer de Primària
  Carmen de la Cruz Segon de Primària
  Arancha- Amparo  Tercer de Primària
  Loli Pascual Quart de Primària
  Carlos Cinqué de Primària
  Mª Luz Sisé de Primària

 

 

 

 

Els membres de l’equip Pedagògic vetllaran per la bona marxa del menjador, i atendran a les seves obligacions d’acord amb la normativa vigent.

 


E.- ORGANITZACIÓ I AGRUPAMENT DELS ALUMNES.

Els alumnes s’agruparan en torns atenent a la seua edat i al nombre de comensals,

Dins de cada torn s’establiran Equips de fins a vuit comensals, que s’organitzaran de manera que de forma rotativa es repartisquen les responsabilitats que se’ls assignen, atenent al bon orde i funcionament de la seua taula o grup (com es detalla en l’apartat de la web Planificació mensual de les activitats en auesta mateixa pestanya del menjador).

           

 
F.- INSTAL·LACIONS, RECURSOS I MESURES DE SEGURETAT.

El menjador escolar disposarà de la seua pròpia sala per a la realització de les activitats interiors que l’equip Pedagògic determine. Així mateix podrà utilitzar el pati i les instal·lacions esportives del Centre en coordinació amb el personal que també utilitza les mateixes i amb el coneixement de la Directora.

Quan les circumstàncies climatològiques o organitzatives ho requerisquen, estarà a disposició del Menjador la biblioteca escolar.

Al Pla d’evacuació del Centre es determina com s’ha de realitzar l’evacuació del alumnat en cas de risc.

  
G.- SEGUIMENT I CONTROL DEL FUNCIONAMENT DEL MENJADOR.

 
Per a desenrotllar la dita labor es reuniran totes les vegades que s’estime oportú al llarg del curs, els membres de l’equip Pedagògic del menjador.

Si les circumstàncies així el requereixen la Directora i l’entitat titular del menjador, es reserven la possibilitat de tractar els temes en les reunions del Consell Escolar o en la Comissió permanent d’aquest Consell Escolar.

 
H.- REGLAMENT DE RÈGIM INTERIOR

 
Es revisa i actualitza el Reglament de Règim Interior del Menjador, per a adequar-lo i coordinar-lo amb el RRI del Col·legi Públic  Vte. Blasco Ibáñez, de forma anual. I tot això a fi de facilitar la convivència i la consecució dels objectius que en aquest Pla s’especifiquen.

 1.    Autoritzar la matrícula de menjador a 250 comensals matriculats com fixos i dins del termini de matrícula de juny i setembre.

2.    Obrir llista d’espera per a aquelles sol·licituds que s’han quedat fora de les places oferides.

3.    Realitzar la llista d’espera per als alumnes suplents segons els criteris següents:

   La família sol·licitarà plaça fixa. (No contemplar l’eventualitat).

     Ordenar per data de sol·licitud


I.- RELACIÓ DE 20 MENUS-TIPO A SERVIR.

A continuació en fulls fotocopiats es presenta una relació de 20 menús que l’empresa de restauració que serveix al Col·legi ens ha facilitat( dieta sense carn, dieta sense gluten, dieta hipocalòrica, dieta amb alèrgia al marisc, dieta amb alèrgia al peix…)Tenint en compte les normes establides per l’administració competent en estos temes.

 

 

J.- REGLAMENT DE REGIM INTERIOR PER AL FUNCIONAMENT  DEL MENJADOR :

 

/home/lliurex/Escritorio/comedor jpg/RRI1.jpg

     

 /home/lliurex/Escritorio/comedor jpg/RRI2.jpg

 

 

 

 

 

fondo comedor marron rosa