La presència de grups interactius a l’aula permet possar en pràctica el aprenentatge dialògic per treballar no només coneixements; també valors i emocions.
El CEIP Voramar ha començat aquest curs 2023-24 un projecte molt bonic en el que tractem d’unir la nostra escola amb la societat més pròxima.
Enguany es desenvolupa en forma de projecte pilot al primer cicle de primària i una vegada al més, esperant que el nombre de voluntaris participants augmente.
De forma molt resumida, és una forma d’organitzar l’aula, demostrada como una de les més afavoridores per la millora de l’aprenentatge i la convivència entre l’alumnat. En les sessions de grups interactius l’alumnat es dividirà en 4 o 5 grups heterogenis per realitzar activitats motivadores que afavorisquen la comunicació i el diàleg entre ells. Cada grup conta amb la presència, en cada activitat, d’un adult voluntari extern al centre (mares, pares, iaos, germans majors d’edat, estudiants, gent del centre de majors, etc…) La funció de l’adult és la de moderar, no fer de mestre ni explicar, sino intentar que els alumnes de cada grup participen per igual, cooperen i s’ajuden uns als altres mitjançant l’aprenentatge dialògic.