PROJECTE INTERCENTRES

Aquesta proposta naix en el marc del Pla de Transició d’Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria.

Abans de la pandèmia es va iniciar en els cursos de tercer i quart en el centres SVF i Cap d’Or i, donades les bones sensacions dels encontres, es va plantejar ampliar i convidar al CEIP Santa Maria Magdalena de Benitatxell.

Per altra banda, en l’anàlisi realitzat en el PLA LOCAL D’INFÀNCIA DE TEULADA-MORAIRA, apareix com a primera línia d’actuació l’anomenada VOLEM ESTAR JUNTS.

Aquesta línia d’actuació és l’aspiració principal proposada per la infància. En un sentit més ample implica facilitar la connexió de totes les persones i facilitar l’establiment de relacions socials de forma inclusiva, implementant una intervenció tant des del punt de vista de dinàmiques i activitats com a nivell de comunicació.

Des de l’escola ens sentim en l’obligació d’agafar eixe guant llençat per la infància i acceptem la responsabilitat d’intervindre. Els canvis i transicions són moments difícils. Considerem que el pas a l’Educació Secundària es produeix en un moment de canvis també a nivell personal. Pot ser un moment crític en el desenvolupament marcat pel canvi d’espai, d’entorn, de grup, d’exigència acadèmica, canvis físics, canvis en les relacions socials, etc.

La següent proposta naix amb dos objectius generals:

  • Facilitar que la infància puga estar junta.
  • Facilitar la transició a l’Etapa d’Educació Secundària des del punt de vista social.