El SES Pobla del Duc guanya el XI Concurs de Robòtica Mòbil del Campus d’Alcoi de la UPV.
Els alumnes dels grups de Robòtica de 2n i 3r d’ESO i Tecnologia de 4t d’ESO de la Secció d’Ensenyament Secundari de l’IES Josep de Ribera a la Pobla del Duc guanyen el XI Concurs de Robòtica Mòbil del Campus d’Alcoi de la UPV a la modalitat de Lluita lliure.
El passat divendres 16 de febrer de 2024 es va celebrar a la ciutat d’Alcoi el XI Concurs de Robòtica Mòbil del Campus d’Alcoi de la UPV organitzat per Gromep, el Grup de Robòtica i Mecatrònica i el Campus d’Alcoi de la UPV. En aquesta edició van participar un total de 17 Instituts de secundària provinents de Banyeres, Alacant, Denia, Petrer, Algemesí, Oliva, Villena, Benigànim, Sant Joan, Cocentaina, València i La Pobla del Duc. El concurs està dirigit a estudiants que pertanyen a centres educatius d’Educació Secundària, Batxillerat o Cicles Formatius de Formació Professional, entitats educatives i qualsevol aficionat a la robòtica.
Al concurs van participar més de 500 estudiants, distribuïts en 232 equips. La majoria de premis se’ls van endur els instituts de Villena, Oliva i La Pobla del Duc.
El concurs es va celebrar al pavelló d’esports de l’Edifici Georgina Blanes dins la programació anual de Joves amb Ciència, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. A més, també hi col·labora la Càtedra «Alcoi Ciutat del Coneixement» signada amb l’Ajuntament d’Alcoi, l’Obra Social de Caixa Ontinyent, i amb el suport de Multiscan Technologies.
Aquest concurs fomenta la robòtica estimulant l’aprenentatge en continguts científics tals com les matemàtiques, física, informàtica i mecànica, i ha comptat amb les modalitats Recogebot Lego, Recogebot Lliure, Lluita Lliure, Lluita LEGO, Laberint, Segueixlínies LEGO i Segueixlínies LLIURE.
Pel que fa als alumnes del SES Pobla del Duc aquests van participar en 3 de les diferents modalitats del concurs: Lliuta lliure, Segueixlínies lliure pluma (de 200 a 400g) i Segueixlínies pesat (més de 400g). Obtenint un primer i segon lloc a la modalitat de Lluita Lliure d’un total de 31 robots participants, i on els tres robots de lliuta participants van accedir a la segona ronda.
En quan a la modalitat de Segueixlínies lliure pluma (de 200 a 400g) tot i que no es van poder celebrar les finals per falta de temps, 4 dels 8 robots presentats pel SES Pobla del duc van aconseguir acabar els tres circuits i on a les classificacions totals van obtenir uns meritoris 4t, 5e, 6e i 7e lloc d’un total de 38 robots.
Pel que fa a la modalitat de Segueixlínies lliure pesat (més de 400g) també ens vam quedar sense poder realitzar les finals per falta de temps, 3 dels 6 robots dels nostres alumens van aconseguir acabar els tres circuits aconseguint a les classificacions totals uns molt meritoris 3r, 4t i 5e lloc d’un total de 27 robots. Superats en tots dos casos sols pels robots de Villena els quals van ser els clars dominadors de les modalitats Segueixlínies.
Aquest resultats consoliden el gran treball realitzat al departament de Tecnologia del SES Pobla del Duc amb els professors José Burguete i Santiago Benavent al capdavant d’aquest departament i on s’ha fet una aposta clara i ferma pel camp de la robòtica, impartint les matèries optatives de Programació, Intel·ligència Artificial i Robòtica a 2n i 3r d’ESO i els contiguts adients al camp de la robòtica de la matèria de Tecnología de 4t d’ESO. Tot això és possible també gràcies al suport de la directiva del centre que fomenta i incentiva els aprenentatges basats en la metodologia STEAM.