Menjador escolar

     MENJADOR ESCOLAR    

            Funcions del menjador escolar.

D’acord amb la legislació vigent, es defineixen les funcions del Menjador Escolar del Centre com un servei complementari d’ajuda a l’escolarització i d’educació alimentària al mateix temps.

 

El menjador escolar és un servei complementari no obligatori, per tant, cal acceptar les normes de funcionament aprovades pel Consell Escolar del Centre.

 

             Modalitat de gestió.

 

            El menjador està gestionat per la Direcció del Centre i l’Encarregada del Menjador.

            Aquests, amb l’aprovació del Consell Escolar, contracten a l’empresa d’alimentació CONTALABOR SL que es fa càrrec del personal de cuina i de l’equip de monitors/es.

 

 

     Períodes de funcionament del menjador          

          

SETEMBRE i JUNY: L’horari serà de dilluns a divendres de 13 a 15:00 hores (les portes s’obriran a partir de les 14:30).

 

OCTUBRE A MAIG:  L’horari serà de dilluns a divendres de 14:00 a 15:30 (Les portes s’obriran a partir de les 15:20 hores).

 

 El Menjador Escolar funcionarà, i està subvencionat per la Conselleria d’Educació,  des del primer dia lectiu fins al darrer dia lectiu .

           

 

 

        Preu del servei de menjador    

 

Cada mensualitat d’octubre a maig,es pagarà mitjançant rebut domiciliat, la vuitena part del cost total, a la primera setmana del mateix mes. Mestre que als mesos de setembre i juny es cost del menjador serà els dies lectius multiplicats per 4’25

Qui tinga beca de menjador pagarà mensualment la quantitat proporcional de la part no becada.

Dins del preu del menjador es troben inclosos els pícnics que es fan els dies que els alumnes realitzen activitats complementàries. Aquest pícnic és de caràcter obligatori.

 

 

 

 

Descomptes

 

            Segons el Decret 122/2001, de 10 de juliol , del Govern Valencià pel qual es regula el preu públic pel servici de menjador prestat pels centres d’ensenyament infantil de la Generalitat Valenciana, a l’apartat 5é diu: ” Seran objecte de descompte:

a) Els dies compresos en els períodes de vacances de Nadal i Pasqua.

b) Els períodes d’almenys 15 dies hàbils consecutius en què l’alumne no vinga per causa de malaltia, amb prèvia comunicació al centre pels obligats al pagament.

c) Els dies del mes de setembre durant els quals l’alumne no vinga al centre per indicació de la direcció, amb motiu de l’entrada progressiva de l’alumnat.

El Consell Escolar, a l’inici de cada curs escolar decidirà i comunicarà a les famílies en el Pla de Menjador, qualsevol decisió que prenga quant a descomptes en el preu del menú per raons de caràcter social o bé comú, per al curs 2017-2018

 En cas de no fer ús del menjador, per motius personals, de forma esporàdica, no es tornaran els diners.

 

        Drets i  Deures de les famílies    

 

     DEURES

· Respectar i complir les normes del Pla de Convivència referides al Menjador Escolar.

· Estar al dia del pagament del servei de Menjador Escolar i notificar per escrit les possibles modificacions bancàries.

· Comunicar a l’Encarregada de menjador, mitjançant notificació del metge,  qualsevol incidència mèdica que afecte a l’alimentació: règims, intoleràncies alimentàries, al·lèrgies, medicació, …

· En el cas de malalties comuns, les famílies han de procurar que l’administració de medicaments, sempre que siga possible, no es realitze en l’horari lectiu o de menjador. En cap cas s’administraran medicaments sense justificació del metge i sense les instruccions (temporalitat,dosificació,via,etc.) donades pel facultatiu.

· Comunicar a l’encarregada i tutor/a, en cas de que el seu fill/a no siga comensal habitual, que farà ús d’aquest amb caràcter extraordinari.

· Vindre a canviar la roba del seu fill/a, en cas de necessitat.

 

     DRETS

· Rebre informació setmanal, en el cas d’alumnes d’Infantil;  i mensual, en el dels de Primària, d’aspectes relatius als hàbits alimentaris i a la conducta del seu fill o filla durant els mesos d’octubre a maig.

· Rebre els menús mensuals a casa, per tal d’adequar els sopars.

· Fer-ne ús del menjador en cas de necessitat urgent o inesperada, pagant l’import de tiquet de dia aprovat pel Consell Escolar.

· Rebre atenció per part de l’encarregada en l’horari indicat a inici de curs. 

 

     Drets i deures dels comensals    

 

     DRETS:

 

  • Ser tractat amb el respecte i consideració que la seua condició d’educand mereix..
  • Rebre l’educació alimentària pertinent i els hàbits d’higiene corporal corresponent, així com, de la netedat i bones maneres en l’acte propi del menjar.
  • Rebre atenció durant les menjades, d’acord amb la seua  edat i possibilitats .
  • Participar en les activitats de temps lliure durant el període anterior i posterior a les menjades, programades a tal efecte al Pla de Menjador.

 

 

 

 

 

     DEURES:

 

  • Observar les normes d’higiene personal, abans i després de les menjades: acudir net i endreçat, rentar-se les mans abans de les menjades.
  • Complir, tanmateix, les normes de neteja en l’acte propi del menjar: utilitzar els coberts i el tovalló, no tirar menjar per terra, etc .
  • Consumir cadascun dels plats que composen la minuta del dia i la quantitat que siga convenient a la seua edat i/o  físic.
  • Atendre, quan li corresponga a les obligacions pròpies de Cap de Taula: retirar el servei, guardar l’ordre, etc.
  • Respectar i fer cas als monitors, tant durant els menjars com en les activitats de temps lliure.
  • No abandonar el recinte escolar, excepte si existeix autorització prèvia de la família, i sempre haurà de ser recollit per una persona adulta.
  • Cap alumne podrà utilitzar el servei de Menjador si no ha assistit a les classes de la sessió del matí, o si abandona el Col·legi després del dinar, sino és que existeix una clara justificació per part dels pares.
  • Complir les següents normes:

–           Acudir puntualment, net/a i amb les mans llavades.

–           No córrer per dins de les instal·lacions del Centre.

–           Parlar en veu baixa.

–           Demanar les coses amb educació respectant el torn.

–           Utilitzar correctament els coberts i els tovallons.

–           Menjar de tot.

–           No amagar, tirar ni traure menjar.

–           Atendre la responsabilitat quan corresponga ser encarregat/a de taula.

–           Respectar, obeir i col·laborar amb les monitores.

–           Demanar permís per a alçar-se i/o eixir.

–           Dirigir-se als monitors/es quan observe situacions conflictives.

–           No portar telèfons mòbils ni joguets a l’Escola.

–           No portar medicaments ni elements que comporten perill.

–           No eixir del Col·legi sino és amb permís de la Directora/Encarregada i   

            acompanyat/da per un adult.

–           Endreçar-se abans d’entrar a classe a la vesprada.

–           Seguir les mateixes normes que durant la resta de l’horari.

 

 Infracció de les normes.

La infracció de la normativa per la que es regeix el funcionament del Centre i el Servei de Menjador Escolar per part dels membres de la Comunitat escolar queden tipificades al  Pla de Convivència (Aprovat al curs 2006/07,  revisat i actualitzat a inici del 2012-2013)

L’incompliment d’aquestes normes podrà donar lloc a faltes lleus, greus i molt greus.