Les Jornades culturals sorgeixen en 1994  com una activitat integrada en els projectes del centre. Sempre s’ha pretés desenvolupar part dels principis educatius que defineixen els senyals d’identitat del col·legi com ara:

Desenvolupar la nostra acció educadora de manera plural i democràtica, impulsant la participació i cooperació de tots els membres de la comunitat educativa.
Treballar amb una línia metodològica activa, participativa, creativa, personalitzada i implicada en l’entorn social i cultural.

En l’execució participa la comunitat educativa i s’implica en la mesura que siga possible altres persones i entitats relacionades amb el contingut del tema que es treballe en aqueixa ocasió amb la finalitat d’incloure a l’entorn en la nostra labor educativa.

Des del claustre s’estableixen els criteris que impulsen la seua realització, se li dota de contingut i s’elaboren les programacions per a aqueixos dies després de moltes reunions de nivells, cicles, especialistes… El professorat fa un gran esforç a fi de treballar quasi totes les àrees del currículum mitjançant tallers i activitats de caràcter més lúdic sobre el tema triat.

Els temes que s’han treballat al llarg d’aquest temps són variats i que pretenen desenvolupar el gust per la cultura, la literatura, la música… i la cura tant de la nostra salut com del medi ambient, l’alimentació, l’esport, la biodiversitat…

Després de la realització de totes les jornades s’arriba sempre a una mateixa conclusió, les jornades són considerades com els moments de més trobada en el qual es crea un gran clima de col·laboració i respecte.