En informàtica, l’etiqueta (en anglès, Netiquette, contracció de les paraules angleses "network etiquette", «bones maneres a la xarxa») és un conjunt de regles que haurien de seguir els usuaris de la xarxa (de qualsevol de les famílies de serveis: correu electrònic, pàgines web, grups de notícies, llistes de discussions…) per facilitar la comprensió del que escriuen i la circulació de la informació per la Xarxa.
Exemples, entre els més coneguts (per al correu electrònic):
- No s’ha d’escriure una paraula o un text en majúscules. Qui ho fa ha de saber que vol dir que crida (el que escriu).
- No s’ha de reenviar mai a altres persones extractes del text d’un correu electrònic que s’hagi rebut a títol personal.
- Cal evitar l’enviament de fitxers adjunts (excepte si el destinatari els està esperant) a un correu electrònic.
- No s’han de posar les adreces de múltiples destinataris que tothom pugui llegir (error corrent quan s’envia un correu a una llista de destinataris). Es pot utilitzar l’opció CCO (amb còpia oculta) per afegir moltes adreces sense fer-les visibles per a tots els destinataris.
No hi ha ningú que controli la xarxa, per tant no hi cap sistema establert de sancions per a qui no segueix la netiquette. En general, és la pròpia comunitat d’usuaris qui fa pressió per establir i mantenir unes regles. Algunes d’aquestes regles són esteses de manera gairebé universal, d’altres s’utilitzen només en comunitats o projectes determinats.