CICLE FORMATIU: OLIS D’OLIVA I VINS
FAMÍLIA PROFESSIONAL: Indústries Alimentàries
- RD 1798/2008 BOE 25/11/2008
- Currículum C.V.: ORDE de 29 de juliol de 2009 (DOGV núm. 6094, 03.09.2009)
- Horari
- Materials
- Accés a través de prova
- On es realitza
Grau Mitjà de 2000 hores
QUINES OCUPACIONS POTS EXERCIR
Cellerer, elaborador de vins, caves, sidra i altres begudes i derivats. Mestre d’almàssera, extractora i refinat d’olis d’oliva. Recepcionista de matèries primeres. Operador de secció d’embotellat i/o envasament. Auxiliar de laboratori en almàsseres i cellers. Auxiliar de control de qualitat en almàsseres i cellers. Comercial d’almàsseres i cellers.
MÒDULS PROFESSIONALS
Primer curs:
Matèries primeres i productes en la indústria oleícola, vinícola i d’altres begudes.
Extracció d’olis d’oliva.
Elaboració de vins.
Principis de manteniment electromecànic.
Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària.
Formació i orientació laboral.
Horari reservat per al mòdul impartit en anglés.
Segon curs:
Condicionament d’olis d’oliva.
Elaboració d’altres begudes i derivats.
Anàlisi sensorial.
Venda i comercialització de productes alimentaris.
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
Empresa i iniciativa emprenedora.
Horari reservat per al mòdul impartit en anglés.
Formació en el Centres de Treball: 380 hores
COM S’ACCEDIX
Accés directe:
Graduats en Educació Secundària Obligatòria.
Titulats de Formació Professional de primer grau (Tècnic auxiliar).
Titulats de Formació Professional de grau mitjà (Tècnic).
Tindre el 2n de BUP aprovat.
Haver superat el segon curs del primer cicle experimental de reforma dels ensenyaments mitjans.
Haver superat, dels ensenyaments d’Arts Aplicades i Oficis Artístics, el tercer curs del pla de 1963 o segon de comuns experimental.
Altres titulacions equivalents a efectes acadèmics.
Accés a través de prova:
Sense complir cap dels requisits acadèmics d’accés directe, tindre dèsset anys d’edat o complir-los durant l’any en curs, i superar la corresponent prova d’accés.
TITULACIÓ QUE S’OBTÉ: TÈCNIC EN OLIS D’OLIVA I VINS.
L’alumnat que obtinga la titulació podrà accedir als estudis de Batxillerat.
O continuar altres estudis de Formació Professional.
TITULACIONS EQUIVALENTS
Conforme la norma vigent, tenen els mateixos efectes professionals i acadèmics les titulacions següents
Tècnic en Elaboració d’Olis i Sucs, (LOGSE)
Tècnic en Elaboració de Vins i altres Begudes, (LOGSE)