Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Cap a la Dona

Segons l’OMS, la violència contra les dones i xiquetes continua sent un problema de salut pública global. Cada onze minuts continua morint una xiqueta o una dona assassinada per un familiar. La sociologia, la història i l’estadística ens obrin els ulls a allò que, a vegades, no volem veure: ser xiqueta o dona en este món continua sent hui un factor de vulnerabilitat. Pensem que estem en una societat diferent però no ens podem enganyar, encara queda molt per fer.

Previndre la violència cap a les dones i xiquetes és un dels objectius del nostre centre. Dia a dia intentem que els xics i xiques visquen en un entorn segur i d’igualtat i intentem fomentar el bon tracte en les totes les relacions que es produixen entre els membres de la comunitat educativa.

Durant esta setmana, l’equip de convivència i mediació va voler donar visibilitat a totes ixes dones i xiquetes que són víctimes d’esta violència i per això han estat realitzant, en l’àmbit de la tutoria, diferents activitats entorn del tema. Gràcies a tots/as per la vostra col·laboració.

Aprofitem l’oportunitat per a deixar al vostre abast dos telèfons que poden ser d’utilitat:

Telèfon gratuït: 016


Centre Dona Rural- Yátova: 900580888

El seu objectiu és procurar atenció integral a totes les dones víctimes de maltractaments físics o psíquics, agressions sexuals, abusos sexuals o assetjament sexual. Estos centres oferixen atenció telefònica i atenció directa gratuïtes al llarg de les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, en l’àmbit social, psicològic i jurídic, a càrrec de professionals titulades i especialitzades.