25 de novembre Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

MANIFEST 25N I.E.S RÀDIO EXTERIOR
DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES
DONES

Hui, dia 25 N, el dia Internacional de l’eliminació de la violència masclista, l’IES Ràdio Exterior un any més alça la veu contra qualsevol mena d’agressió a les dones. Un any més, ens rebel·lem contra aquesta violència que, en gran manera, comença en el quotidià, sense estridències, inundant a poc a poc tots els àmbits de les nostres vides i, per desgràcia, acaba de la pitjor manera possible.
Els maltractaments i les agressions sexuals han augmentat en gran manera a causa del confinament al qual ens va obligar la pandèmia, durant el qual centenars de dones al nostre país es van veure obligades a conviure amb el seu agressor sense tindre opcions ni ajudes suficients per a escapar de la seua tortura diària.
Per a donar la volta a totes aquestes injustícies, continuem apostant per la coeducació en igualtat i en valors, així com el respecte per la diversitat, perquè només així aconseguirem acabar amb la violència física, psicològica, sexual,
econòmica, simbòlica, institucional, laboral, mediàtica, patrimonial i social a la qual ens veiem sotmeses.
Per tot això, hui, reivindiquem el nostre paper d’agents actius en la lluita contra tota mena de violència sobre les dones i sobre les seues filles i fills, incloent els seus familiars més pròxims.
Des de l’institut afirmem amb rotunditat que no cessaran cap dels nostres esforços en aquesta lluita, que continuarem treballant per a educar a les i els joves en una igualtat real i contra la violència masclista. Una educació que garantisca el respecte, el reconeixement de la igualtat, una educació que bastisca ponts no sols entre dones sinó entre éssers humans, i que d’aquesta manera siga capaç d’acabar amb la violència per sempre.
Tots els dies, en qualsevol lloc, dones i homes hem d’aportar el nostre granet d’arena per a combatre aquesta desigualtat. La prevenció de la violència contra les dones ha de ser una tasca compartida i que implique a tota la
societat diàriament, i no sols el 25 de novembre.
Encara tenim un llarg camí per recórrer perquè les dones puguem viure una vida lliure de discriminació i desigualtat per raó de gènere i per això continuarem defensant una educació que empodere i acabe amb la cultura de la por, perquè cada dona del món puga desenvolupar de manera lliure, autònoma i sense violència el seu projecte vital, sent escoltades i tingudes en compte des de la infància.Des d’aquest centre educatiu, per cadascuna de les dones assassinades en aquest 2021 hem tenyit de roig unes sabates, representant així el dolor patit per elles i les seues famílies.
Per elles, que ja no poden fer-ho, assumim el nostre paper en la societat per a acabar amb la violència.