INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ MEMORABLES, INSIGNES I INTRÈPIDES

Cartel - Memorables - IES Ràdio exteriorEl passat dia 12 de novembre a l’entrada i els corredors (per mancança d’espais, ai!) de l’IES RÀDIO EXTERIOR es va inaugurar aquesta exposición amablement cedida per la Universitat d’Alacant. S’hi acostà un nombrós públic, on hi havia mares, professorat i públic en general, del barri i de la Comarca.

L’acte comptà amb la impagable intervenció de la comissària de l’exposició, N’Elena Simón, que en un recorregut molt dinàmic i didàctic pels panells exposats ens explicà les dificultats i els intríngulis en la compilació dels materials. Mentre, anava entrant en el moll de l’os de la matèria: les dificultats de les dones per aconseguir la visibilitat i la igualtat real.

L’exposició Memorables, insignes i intrèpides. 1870-1931 tracta de la història d’un conjunt de dones que van lluitar per tenir llibertat, drets i justícia. Són històries poc conegudes per la nostra societat, per aquesta raó l’Associació Museu de Fets i Drets de les Dones (AMHDM) ha volgut fer una recopilació de les millors històries, imatges i successos amb la finalitat que no passen a l’oblit.

Aquestes dones com bé diu el títol, són “memorables” perquè són dignes de memòria, “insignes” perquè les admirem per la seua excel·lència i singularitat, i”intrèpides” perquè no van témer al perill. Entre el 1870-1931 es va produir un canvi en la situació de les dones en molts països del món. És per açò que l’exposició se centra en aqueixa època, en la qual es van començar a aconseguir les primeres conquestes en els drets socials de les dones. Com diuen des de l’associació, “tot el que van aconseguir ja ho hem heretat i el que no, ho hem de seguir treballant i exigint”.

L’exposició, en format bilingüe valencià-castellà, té una temàtica marcada per les coordenades d’espai-temps, per a mostrar fets i protagonistes poc conegudes que van exigir els drets en tot el planeta, entorn de l’educació, del sufragi i de l’equiparació laboral. És per això, que servirà perquè des dels Departaments didàctics del nostre IES s’hi acosten des de diferents perspectives i plantegen a l’alumnat una sèrie d’activitats amb les quals aprofundir en el coneixement d’aquestes dones que representen l’anhel d’una humanitat més justa.

Memorables, insignes i intrèpides es pot visitar fins el 26 de novembre en horari de 9 a 13h.