PRIMER CONCURS DE DISSENY EN FUSTA

 

FUSTA I MOBLE COTES BAIXES: PRIMER CONCURS DE DISSENY EN FUSTA

 

 

Irene Vidal i Julia Calabuig, alumnes de 3r d’ESO de l’IES POU CLAR, han sigut guanyadores del Concurs de Disseny en fusta organitzat per l’IES COTES BAIXES  d’Alcoi en la categoria de 3r-4t ESO. Enhorabona!

Disseny i construcció d’un joc d’escacs explicat per Irene i Júlia:

Els condicionants que ens han donat són que s’ha de construir utilitzant fusta que ens ha arribat en forma de llistons de secció quadrada i també de secció circular. Per al tauler ens han facilitat una fusta de contraxapat.

Hem estat treballant a l’aula la fase de disseny. En ella, el professor ens ha demanat que en primer lloc fem uns esbossos a mà alçada per a definir mínimament les peces. Una vegada definida la peça, passem a fer un dibuix en isomètrica i també en representació dièdrica en planta, alçat i perfil, amb les mides acotades.

Les peces estan diferenciades pel tipus de secció, quadrada per a un jugador i de secció circular per a l’altre. Hem pensat a utilitzar també dos tipus de fusta, una més clara per a un jugador i un altre tipus més fosca per a l’altre jugador. Les peces i les dimensions estan definides als plànols i dibuixos.

Per a acabar, tot el treball es deurà tractar amb un vernís transparent que potencie els colors naturals de la fusta.

Per tal de definir més les peces, hem adjuntat tot un recull de fotografies de les maquetes d’estudi construïdes.