CONFERÈNCIA DARWIN

 

CONFERÈNCIA: “DARWIN I L’ARBRE DE LA VIDA”

El divendres 21 de maig hem pogut gaudir d’una conferència a càrrec de Juli Peretó i Magraner, Professor de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València, que amb el títol de “Darwin i l’arbre de la vida“, ha apropat un poc més a l’alumnat de 4tESO científic i el de 1r i 2n de Batxillerat de la modalitat de salut a la interessant branca de la ciència anomenada EVOLUCIÓ.

Emmarcada en el Programa “Estimulant les Vocacions Científiques” que organitza la Càtedra de Divulgació Científica de la Universitat de València i de la mà d’importants i reconeguts científics i divulgadors, apropem un poc més la ciència, els seus avanços i els seus descobriments, amb l’objectiu de despertar en l’alumnat l’interès per la ciència i la investigació científica, tan imprescindible per al desenvolupament de la nostra societat.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1655383134660286&id=100005658455301

 

      

 

PREMI SAMBORI

PREMI SAMBORI

 

    Les alumnes Helena Vidal (4t ESO) i Alba Cabanes (1r batxillerat) han estat guardonades amb el premi Sambori. Enhorabona!

 

Jornada de portes obertes

 

   Jornada de portes obertes als tallers de la Família d’Instal·lació i Manteniment

 

  ·   GM MANTENIMENT ELECTROMECÀNIC

 

     

  

 

  • GM INSTAL·LACIONS DE PRODUCCIÓ DE CALOR. Projectes realitzats per l’alumnat:

 

 

   · GM INSTAL·LACIONS FRIGORÍFIQUES I DE CLIMATITZACIÓ. Projectes realitzats per l’alumnat.

 

 

   · GS MECATRÓNICA INDUSTRIAL. Projectes realitzats per l’alumnat.

 

                                

 

 

 

 

PRIMER CONCURS DE DISSENY EN FUSTA

 

FUSTA I MOBLE COTES BAIXES: PRIMER CONCURS DE DISSENY EN FUSTA

 

 

Irene Vidal i Julia Calabuig, alumnes de 3r d’ESO de l’IES POU CLAR, han sigut guanyadores del Concurs de Disseny en fusta organitzat per l’IES COTES BAIXES  d’Alcoi en la categoria de 3r-4t ESO. Enhorabona!

Disseny i construcció d’un joc d’escacs explicat per Irene i Júlia:

Els condicionants que ens han donat són que s’ha de construir utilitzant fusta que ens ha arribat en forma de llistons de secció quadrada i també de secció circular. Per al tauler ens han facilitat una fusta de contraxapat.

Hem estat treballant a l’aula la fase de disseny. En ella, el professor ens ha demanat que en primer lloc fem uns esbossos a mà alçada per a definir mínimament les peces. Una vegada definida la peça, passem a fer un dibuix en isomètrica i també en representació dièdrica en planta, alçat i perfil, amb les mides acotades.

Les peces estan diferenciades pel tipus de secció, quadrada per a un jugador i de secció circular per a l’altre. Hem pensat a utilitzar també dos tipus de fusta, una més clara per a un jugador i un altre tipus més fosca per a l’altre jugador. Les peces i les dimensions estan definides als plànols i dibuixos.

Per a acabar, tot el treball es deurà tractar amb un vernís transparent que potencie els colors naturals de la fusta.

Per tal de definir més les peces, hem adjuntat tot un recull de fotografies de les maquetes d’estudi construïdes.

 

BECA EUROPA

BECA EUROPA

Javier Micó Valtueña, estudiant de 2n de Batxillerat de l’IES POU CLAR, ha aconseguit una de les 50 beques Europa que atorguen el Banc Santander i la Universitat Francesc de Vitòria. Optaven a la beca 4000 alumnes de segon de Batxillerat de tota Espanya i el premi consistirà en un viatge de vint dies per Europa per a conéixer les distintes Institucions, com la BBC, el Banc Central Europeu, el Banc d’Espanya, visita a la Casa Reial i inclourà les universitats més prestigioses d’Espanya.

 

 

ACREDITACIÓ DE LA COMPETÈNCIA PROFESSIONAL

ACREDITACIÓ DE LA COMPETÈNCIA PROFESSIONAL

Si tens experiència com a professional i t’has esforçat a millorar la teua formació però no tens un reconeixement oficial, ara pots aconseguir-lo gràcies al programa d’Acreditació de la Competència Professional amb el que es reconeix la teua trajectòria laboral i de la formació que hages rebut, però que no t’ha portat a una certificació oficial.

A qui pot interessar-li?

A totes aquelles persones que, complint amb uns requisits mínims, han arribat a ser uns bons professionals, però no tenen una certificació oficial que ho reconega.

Com puc aconseguir certificació oficial?

A partir de la documentació que aportes per la teua trajectòria laboral se’t reconeixerà les teues competències professionals i t’indicaran la formació complementaria que necessites per tindre un títol de formació professional o un certificat de professionalitat.

Inscriu-te: Accedint amb el codi QR de la targeta o a

www.ceice.gva.es/web/cualificaciones-professionales

 

 

Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar

 

Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar

Ahir, dia 2 de maig, es va celebrar el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar o Bullyng i hem preparat una activitat per a l’alumnat del nostre centre. Perquè hem de treballar cada dia per millorar la forma de relació entre iguals, una que implique la cura interpersonal i donar-nos compte de quines necessitats no tenim cobertes per a no projectar-ho als altres de la forma menys adequada. Vos compartim els cartells de l’activitat per si us apeteix entrar a veure’s els vídeos a partir dels dos codis QR.