PROJECTE MICROVINYA
Al nostre centre, i gràcies a la col·laboració de Joan Cascant, del “Celler del Minifundi” situat a Muro , tenim la sort de tindre una microvinya.
Perquè un producte puga portar el Segell Microvinya®, ha de complir bàsicament amb quatre requisits:
- Poder constatar que l'agricultor ha guanyat justament.
- Haver obtingut el raïm per mitjà de Bones Pràctiques Agrícoles, des de varietats autòctones, amb respecte a l'ecosistema.
- Constatar-se que el celler forma part activa de la societat on estiga instal·lada, aportant i cooperant en el seu entorn.
- Dissenyar la seua promoció tenint en compte la cultura del lloc on naix el producte.
La microvinya, per tant, no només és rendible econòmicament, sinó també, generador de riquesa social, mediambiental i cultural. Açò és algo que ha anat perdent-se al llarg del temps, i que per a recuperar-ho, necessitem de la gent jove, dels nostres alumnes, que han d’assabentar-se i passar-se per les mans, que una altra manera de fer les coses, que de normal se’ns planteja com ruïnosa, és possible, i sobre tot, molt necessària.