Guió viatge fi de curs 4ºESO

Adjuntem els guions del viatge de fi de curs per als cursos de 4t de l’ESO.

Grup 1:

Grup 2:

Beques MEC per a alumnes amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu per al curs 2024/2025

que novetats compta esta convocatòria?

Guia per a emplenar el model de sol·licitud:

Ferramentes digitals a l’aula

L’objectiu del seminari és conéixer detalladament l’ús de les pantalles digitals a l’aula, amb la finalitat de maximitzar els recursos pedagògics que oferix i la seua aplicació a l’aula. 
Estudiarem les connexions necessàries de la pròpia pantalla, així com les possibles connexions amb altres dispositius com a portàtils, tauletes, etc. tant de manera cablejada com de manera sense fil.
Estudiarem les principals aplicacions que porten instal·lades les pantalles, així com aquelles que podem instal·lar de manera específica. Posarem l’accent principalment en les aplicacions de finalitat didàctica que poden ser una poderosa ferramenta per als docents.
Un punt important que tractarem serà la resolució de problemes habituals que poden aparéixer amb l’ús de les pantalles. 
Tot el curs es desenvoluparà des d’una perspectiva pedagògica, funcional i pràctica per a la seua utilització en l’etapa d’educació secundària.

Informació Proves d’Accés a la Universitat (PAU)

Presentació amb tota la informació respecte a les proves d’accés a la universitat o PAU.

Detecció i seguiment de problemes relacionats amb la salut mental

El seminari abordarà les claus per a la prevenció i detecció dels problemes de salut mental de l’alumnat, les mesures de resposta, els protocols d’actuació i coordinació, tutories individualitzades, etc… Els continguts s’abordaran mitjançant ponències per part de l’orientadora (psicòloga), visualització de vídeos i treball grupal. Es realitzarà en la modalitat en línia de manera general, i puntualment, de manera presencial combinant tots dos tipus de sessió formativa.

Patrimoni com a recurs didàctic

Estudi dels diferents fets patrimonials, tant naturals com humans, per a poder utilitzar-los en la consecució dels objectius marcats en l’ESO i Batxillerat.

En el seminari es combinen sessions presencials, en línia i recorreguts didàctics.

Hem tingut la col·laboració d’Antonio Ortiz, expert en el tema del patrimoni industrial de Sagunt. Ha implementat nombrós material didàctic i d’investigació referent al tema. Ha realitzat interessants aportacions sobre el procés de Reconversió del qual es complixen 40 anys i la seua aplicació didàctica. D’altra banda, Irene Muñoz, introducció a la utilització del Visual thinking en les classes d’Història per a facilitar i amenitzar la transmissió de coneixements d’història i geografia al nostre alumnat.

S’han realitzat les dos primeres eixides i es té prevista una tercera:

  • Visita al Centre d’interpretació i la línia XYZ d’Almenara. Es va estudiar la línia de defensa de la Republica i el paisatge mediterrani, a més de les adaptacions de les plantes al mitjà.
  • Recorregut didàctic per la València en Guerra per a elaboració d’un joc de recorregut per a alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat.
  • La tercera eixida està prevista als aiguamolls pròxims: Marjal del Moro, Almenara i Cordó dunar de Canet.

Totes estes eixides són recorreguts que ser realitzaran amb alumnat de diferents nivells. En alguns casos ens han acompanyat alumnes perquè ens ajudaren a aportar el seu punt de vista sobre el recorregut per a la seua posterior extensió als seus companys.

El seminari és intercentres amb la intenció d’afavorir l’intercanvi d’idees entre el professorat i la millora en tots els centres del municipi.