Els actors Dani i Ricardo Saiz visiten el nostre IES

El passat 9 de maig ens van visitar el centre Dani i Ricardo Saiz, antics alumnes de l’IES, per fer una xarrada sobre l’ofici de l’actor. Els grups de l’optativa de teatre de 4t i 1r, junt als companys de dos grups d’ESO han pogut escoltar en directe com és de dur arribar a poder treballar en allò que més els agradava als nostres convidats. Fills d’una família lligada al món teatral com és el Teatre Flumen, tots dos sabien de ben joves quin podia ser el seu ofici i han fet tot el que calia per estar ahí. Encara que van cursar els estudis d’ESO al Juan de Garay acabaren en els seus estudis de Batxillerat a l’Institut Espanyol de Londres, començant en importants acadèmies d’interpretació. Hui en dia compaginen treballs de interpretació amb una formació i interés constant per seguir aprenent d’un món apassionant. 

Dani Saiz es dedica i coneix més de prop el món dels teatres, per això ens ha donat una visió ben viva de com d’interessant resulta aquest món. Tot i els viatges, i la poca difusió respecte a altres arts veu en el teatre l’aventura de la novetat que resulta del directe i la proximitat amb el públic. Dona especial importància a tot allò que passa darrere de bambalines o en la preparació d’una obra. És un treball constant i per al que sempre cal preparar-se. 

Ricardo Saiz,un rostre més conegut per series com Servir y proteger, Amar es para siempre o actualment en una serie tan mítica per als valencians com és L’Alqueria Blanca (A punt) també ha compartit la seua experiència en el món audiovisual. Destaca el treball de tots els equips humans especialitzats en la creació artística, i com d’important és el fet d’estar coordinats i conéixer bé l’aportació de tot el conjunt a la creació d’un producte televisiu o cinematogràfic. 

Tots dos han animat al nostre alumnat a treballar de valent per a poder realitzar els seus somnis, així com per anar al teatre i conéixer de primera ma el treball de les persones que viuen d’ell. Els han recordat també que excel·lència i fama no sempre van juntes, però que la primera deixa de ben segur una satisfacció personal més agraïda. 

De la nostra part agrair-los la visita i el temps compartit al nostre centre! Esperem vore’ls en pantalla o en l’escenari ben aviat!