Exempció del valencià

La Llei 1/2024, de 27 de juny, de la Generalitat, per la qual es regula la llibertat educativa, establix en el seu article 14 el següent:

2. L’alumnat que sol·licite l’exempció de l’avaluació i qualificació del valencià, o els representants legals del qual el sol·liciten si este és menor d’edat, mitjançant l’acreditació fefaent de residència temporal, d’acord amb el procediment i documentació que establisca la conselleria competent en matèria d’educació, en els termes municipals de predomini lingüístic valencià, declarats com a tals en l’article 35 de la Llei 4/1983, de 23 de novembre, podrà sol·licitar esta exempció durant un màxim de tres cursos escolars consecutius.

3. A més dels supòsits arreplegats en l’article 24 de la Llei 4/1983, de 23 de novembre, d’ús i ensenyament del valencià, l’alumnat d’incorporació tardana que s’escolaritze per primera vegada en la Comunitat Valenciana, procedent d’una altra comunitat autònoma o d’un sistema educatiu estranger, podrà sol·licitar l’exempció de l’avaluació i qualificació del valencià durant el curs escolar en què es produïsca la seua incorporació, així com durant el curs escolar immediatament següent. Este dret haurà de ser exercit pels seus representants legals en cas d’alumnat menor edat. En els cursos escolars successius després de la incorporació i la sol·licitud de l’exempció de l’avaluació i qualificació del valencià, se li haurà de realitzar una adaptació d’accés en esta àrea o matèria.

Per a sol·licitar-ho, s’haurà d’emplenar una sol·licitud que es troba disponible, a més d’una altra informació d’interés, en el següent enllaç: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=235