Estudiants de l’IES El Cabanyal creen el musical «Ma mare, Carla»

El grup de 1r de Batxillerat de l’institut de València va interpretar l’obra, creada en la matèria de Producció Musical, a l’Auditori Alfons Roig de la UPV .

Durant les vacances de Pasqua, els alumnes Laura Cristina i Daniel Martínez van escriure els primers guions de l’obra. El procés de càsting va començar després de les vacances, i també la creació del guió definitiu. De seguida van començar els assajos i el professor de l’assignatura va crear el tema principal de l’obra, anomenat també «Ma mare, Carla».

«Tots van decidir dedicar-se a fons en un apartat important del musical perquè tot estiguera planificat», assegura Tormo. Una setmana abans de la representació —el passat 28 de maig— es va fer un assaig general, en el mateix auditori. El musical va comptar amb ballarines, actors, actrius, instrumentistes, tècnics de so i de sala, guionistes, cantants i presentadora, i també van participar el cor de professorat de l’institut i la ‘banda gran’ del centre.

La protagonista de l’obra —un concert-musical—, és una professora de Literatura que, després de patir una relació tòxica, té aversió cap a la música fins al punt que ha decidit marxar de la ciutat de València. Al final, la docent aconseguix superar els seus ‘monstres’ i tornar a casa.