Granja de Rocamora

Granja de Rocamora

Granja de Rocamora

Situat a la comarca de la Vega Baixa del Segura compta amb 2.594 habitants (INE 2020). El seu reduït terme (7,2 Km²) està cobert d'horta i flora mediterrània. El seu clima és mediterrani, amb hiverns temperats i calorosos estius, sent irregular el seu règim de precipitacions. Limita amb Albatera, San Isidro, Cox, Callosa de Segura, Redován, Orihuela i Benferri.

Història

D'origen musulmà, Granja de Rocamora va poder formar-se a partir d'una antiga alqueria. Va estar sota el domini de la família Rocamora, sent el seu primer propietari Pedro Ramón de Rocamora (Pierre Roman de *Rocamoure), noble d'origen francés que va acompanyar a Jaume I el Conqueridor en diverses de les seues campanyes de conquesta, on es va guanyar el seu patrimoni en les terres recentment reconquerides del Regne de València.

Les successives desamortitzacions com la desamortització de Mendizábal van deixar gran part de la propietat de la terra als habitants del poble, la qual cosa explica el repartiment actual entre xicotets propietaris, i es va constituir el municipi de Granja de Rocamora.