RurAcción

RurAcción —una iniciativa d'Educació per al Desenvolupament i la Ciutadania Global impulsada per Farmamundi— llança una guia didàctica per al professorat de Secundària, Batxiller i Formació Professional en la qual s'ofereixen recursos i bones pràctiques per a potenciar l'aprenentatge sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 

La guia, disponible en la web de RurAcción, té com a objectiu ajudar les i els docents a integrar els ODS en els seus plans d'estudi, i a fomentar la consciència crítica i la mobilització entre la joventut que viu en zones rurals, posant el focus en la seua diversitat i en el valor del seu territori. 

La guia didàctica ofereix una àmplia varietat de recursos i eines per a adaptar les activitats a les necessitats dels seus estudiants. Les activitats pretenen fomentar la seua participació activa en la construcció d'un món més just i sostenible. A més, inclou exemples pràctics de com es poden integrar els ODS en diferents àrees curriculars i com es poden aplicar en el dia a dia dels seus centres. 

Per a l'elaboració de la guia s'ha comptat amb la col·laboració de docents i estudiants dels centres educatius rurals IES Alt Túria de Chelva i IES Albereda d'Utiel. El resultat d'aquest procés reconeix la gran labor educativa amb la qual afronten els múltiples reptes socials, contribuint de manera molt significativa a l'avanç d'una societat més igualitària i compromesa amb les persones i amb el planeta. 

El projecte Joventut Rural en Acció és finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.