MANIFIESTO ADIESPV A LOS HECHOS OCURRIDOS AL IES ALFÀBEGUES

ADIESPV (Associació de Directores i Directors de Secundària del País Valencià) vol expressar el seu més enèrgic rebuig als fets esdevinguts a l’IES LES ALFÀBEGUES de Bètera.

En primer lloc volem fer esment de la inequívoca intencionalitat per part de grupuscles alentats per l’extrema dreta d’introduir en els àmbits educatius actituds i debats que fomenten la intolerància, la xenofòbia i l’autoritarisme, i que ho fan a partir de l’exaltació patriòtica i els seus símbols, tot apropiant-se d’aquesta simbologia per fer d’ella un arma per al foment de l’odi, l’exclusió, l’amenaça i la violència.

Als centres educatius no podem permetre que cap organització amb un ideari antidemocràtic i regressionista, respecte als consensos socials que tant ens ha costat a la societat aconseguir, vulguen fer dels espais educatius un camp de batalla ideològica i involucionista. Els centres educatius ens regim per un ideari democràtic, que promou el coneixement, que és tolerant amb la diversitat i la discrepància i per tant no caben ni interpretacions, ni actituds que atempten contra el lliure exercici del coneixement i del pensament crític, tot aquest ideari està consensuat i reflectit en la nostra Constitució i per tant totes aquelles actituds retrògrades i inquisitorials que van en contra del nostre marc constitucional no poden ser acceptades en el marc de convivència dels nostres centres educatius. Així ho arreplega tota la normativa referida  als drets i deures de l’alumnat, als Plans de Convivència i d’igualtat, als reglaments de règim Interior, etc. i per tant els centres educatius no podem ni vulnerar aquesta normativa, ni mirar cap a altre costat quan algun membre de la comunitat educativa vulnera aquesta normativa.

ADIESPV

València, 25 de febrer de 2022.