Hort Escolar

El PAC (Programa d’Aula Compartida) ha estat treballant durant tot el curs el nostre Hort Escolar en la matèria d’Àmbit Científic. La collita ha sigut molt bona, en especial la de fabes, i es per això que volem compartir amb vosaltres unes fotos del nostre hort i una recepta de la mà del professor de l’Àmbit, Efren Colomina.

La recepta que us portem hui, és típica i tradicional de Catalunya, es tracta de les “faves a la catalana”. És una adaptació personal d’aquest plat ja que he canviat la botifarra per creïlla, però ix ben bona. A més, és una recepta que té ingredients típics de primavera, com ara l’estrela del nostre hort escolar, les faves.

Recepta de Faves a la Catalana

Ingredients (per a 3 persones):

1 ceba tendra

8 alls tendres

150 g de cansalada

200 g de creïlla

450 g de faves

1 vas de vi blanc

1 fulla de llorer

1 branca de menta

100 ml d’oli d’oliva

Preparació

En una olla, calenta l’oli d’oliva i daura la cansalada tallada a tacs durant 3 minuts. Afegeix sal i pebre al gust. Un cop daurada la cansalada, afegeix la ceba i els alls tendres picats i vas remenant tot durant 4 o 5 minuts. Agrega la fulla de llorer i la branca de menta. Barreja i deixa reposar 1 minut perquè s’integrin aquests sabors.A continuació, incorpora les faves i el vas de vi blanc. Mescla bé tot el conjunt, corregeix de sal i tapa l’olla. Deixa coure durant aproximadament 8 minuts. De forma paral·lela, talla les creïlles en quadrat o trossos de no més d’un centímetre de costat i fregiu-les en altra paella amb oli d’oliva Retira la menta i el llorer, serveix en un plat fond la preparació i, ¡llest!

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies