El PAC (Programa d’Aula Compartida) ha estat treballant durant tot el curs el nostre Hort Escolar en la matèria d’Àmbit Científic. La collita ha sigut molt bona, en especial la de fabes, i es per això que volem compartir amb vosaltres unes fotos del nostre hort i una recepta de la mà del professor de l’Àmbit, Efren Colomina.
La recepta que us portem hui, és típica i tradicional de Catalunya, es tracta de les “faves a la catalana”. És una adaptació personal d’aquest plat ja que he canviat la botifarra per creïlla, però ix ben bona. A més, és una recepta que té ingredients típics de primavera, com ara l’estrela del nostre hort escolar, les faves.
Recepta de Faves a la Catalana
Ingredients (per a 3 persones):
1 ceba tendra
8 alls tendres
150 g de cansalada
200 g de creïlla
450 g de faves
1 vas de vi blanc
1 fulla de llorer
1 branca de menta
100 ml d’oli d’oliva
Preparació
En una olla, calenta l’oli d’oliva i daura la cansalada tallada a tacs durant 3 minuts. Afegeix sal i pebre al gust. Un cop daurada la cansalada, afegeix la ceba i els alls tendres picats i vas remenant tot durant 4 o 5 minuts. Agrega la fulla de llorer i la branca de menta. Barreja i deixa reposar 1 minut perquè s’integrin aquests sabors.A continuació, incorpora les faves i el vas de vi blanc. Mescla bé tot el conjunt, corregeix de sal i tapa l’olla. Deixa coure durant aproximadament 8 minuts. De forma paral·lela, talla les creïlles en quadrat o trossos de no més d’un centímetre de costat i fregiu-les en altra paella amb oli d’oliva Retira la menta i el llorer, serveix en un plat fond la preparació i, ¡llest!