Informaciò projectes interdisciplinaris 24-7-2023

Estimades famílies, us informem que desapareixen els projectes interdisciplinaris com matèria obligatòria i passen a ser optatives d’oferta obligada per a 1r, 2n i 3r d’ESO, reduint-se dues hores lectives setmanals en aquests nivells.

Durant la primera setmana de classe, tot aquell alumnat que vullga canviar a alguna d’aquestes noves optatives ho podrà fer mitjançant el seu tutor/a. Atendrem les sol·licituds d’aquests canvis d’acord al número de places.

Us mantindrem informats/des de qualsevol actualització del vostre interès.

Ací us deixem una xicoteta ressenya de cadascun del projectes oferits, per si és del vostre interès.

Projecte interdisciplinari 1r ESO

En aquesta optativa treballaràs en grup de forma guiada, però de manera que cada vegada es desenvolupe més l’autonomia, utilitzant diferents eines TIC per a completar una sèrie de projectes que conjuminen les matèries de matemàtiques i biologia. Entre els possibles projectes a realitzar destaquem els següents:

• Canvi climàtic: amb l’assessorament de la fundació València Clima i *Energia es realitzarà una *ecoauditoría del centre per a determinar l’eficiència energètica d’aquest.

• Dissenya una reserva natural: en aquest projecte hauràs de triar un continent i diversos animals dins del mateix amb la condició de dissenyar hàbitats per a ells perquè es troben en les millors condicions i se senten com “a casa”.

• La màquina de fer terratrémols: estranys terratrémols s’estan produint al llarg del món. Se sospita que algú està utilitzant una màquina de fer terratrémols. Per a detindre-ho hauràs d’aprendre tot el necessari sobre el que és un terratrémol i com es produeixen, a més de crear el teu avatar súper heroic i planificar una expedició fins a les entranyes de la Terra.

Projecte interdisciplinari 2n ESO

Taller de tecnologia
Vols tornar al taller de tecnologia? Si el curs passat et van agradar els projectes del taller apunta’t a este projecte interdisciplinar. Construirem nous invents i  treballarem amb les ferramentes i els materials des d’un enfocament pràctic i motivador.

Projecte interdisciplinari 3r ESO

Consum Responsable
Proposat pel departament de física i química. S’abordaran els aspectes més interessants del consum: interpretació d’etiquetes de productes, factures, maneres de previndre la contaminació ambiental i sonora, estalvi energètic, d’aigua, reciclat…tot de manera pràctica i participativa.