Elaborar dietes adaptades a persones o col·lectius i controlar la qualitat de l'alimentació humana, analitzant els seus comportaments alimentaris i les seues necessitats nutricionals; programar i aplicar activitats educatives que milloren els hàbits d'alimentació de la població, sota la supervisió corresponent.
Aquest tècnic podrà exercir activitat professional principalment en el sector sanitari, en l'àrea d'atenció sanitària i promoció de la salut, i així mateix podrà participar en els sectors d'hostaleria, restauració i indústria alimentària.
La major importància que es reconeix a l'alimentació a curt i mitjà termini, com a factor generador d'estats de salut i estats deficitaris o patològics implicarà una major activitat en el terreny de la promoció de la salut en relació amb el foment d'hàbits saludables alimentaris.
La necessitat d'elaborar mapes alimentaris, que ens allunyen de la influència anglosaxona en l'adquisició dels nostres hàbits alimentaris i que ens permeten conèixer i valorar els avantatges i inconvenients reals de la nostra dieta mediterrània, determinarà una major tendència a la realització d'estudis de camp i epidemiològics de caràcter alimentari.