ACTIVITATS DE FORN I PASTISSERIA 

Hoteleria i Turisme

Grau Bàsic

2.000 hores

ACTIVITATS DE FORN I PASTISSERIA 

Hoteleria i Turisme

Grau Bàsic

2.000 hores

Competència general

Rebre matèries primeres, preelaborar i elaborar productes bàsics de fleca i pastisseria, presentar-los per a vendre'ls i dispensar-los, aplicant-hi els protocols establits, les normes d'higiene alimentària, prevenció de riscos laborals, protecció mediambiental corresponents, i comunicant-se de manera oral i escrita en llengua castellana i, si és el cas, en la llengua cooficial pròpia, així com en alguna llengua estrangera.

Entorn professional

Aquest professional exerceix activitat en forns i pastisseries treballant per compte d'altri en petites, mitjanes i grans empreses d'aquest sector productiu. Així mateix, pot desenvolupar activitat, seguint instruccions i amb un cert grau d'autonomia, en xicotets establiments dedicats a la producció i venda d'aquests productes.

Ocupacions i llocs de treball

  • Auxiliar de fleca i brioixeria.
  • Auxiliar de pastisseria.
  • Auxiliar de magatzem de pastisseria.
  • Empleat/ada d'establiment de pastisseria.
  • Auxiliar de magatzem.
  • Auxiliar de venda.

Prospectiva del títol

Les activitats relacionades amb el sector productiu de fleca i pastisseria es troben actualment sotmeses a una profunda transformació, principalment a causa dels canvis introduïts pels consumidors en els seus hàbits de vida quotidiana.

El fet que Espanya siga una destinació turística que rep anualment milions de visitants provinents de qualsevol lloc del món, que demanden productes gastronòmics molt variats i concordes als seus gustos, està contribuint al fet que les fleques i pastisseries implementen i diversifiquen les seues ofertes.

Els canvis socials relacionats amb el model familiar i l'increment de domicilis unipersonals estan fent que els productes d'aquest subsector augmenten la presència i de manera especial els relacionats amb la pastisseria salada.

Per a donar resposta a la demanda actual del sector de la fleca i pastisseria es requereix l'ús de maquinària especialitzada i de noves tecnologies que s'ajusten més a les necessitats del servei.

La fleca i pastisseria, la producció de les quals va destinada al consum humà, és un sector que demanda un estricte respecte per la corresponent normativa de seguretat i higiene que garanteix la qualitat del producte.

És important el maneig de llengües estrangeres, perquè aquests professionals, a més d'elaborar productes de fleca i pastisseria, faran vendes, per la qual cosa tindran tracte directe amb clients nacionals i estrangers.

Finalment, en aquest món globalitzat i interconnectat es fa imprescindible l'actitud favorable cap al treball en equip, l'autoformació i l'adequada responsabilitat per a aconseguir les competències pròpies del perfil.