MECANITZAT (LOE)

Fabricació Mecànica

Grau Mitjà

2000 hores

MECANITZAT (LOE)

Fabricació Mecànica

Grau Mitjà

2000 hores

Competència general

Executar els processos de mecanització per arrancada de llimadures, conformació i procediments especials, preparant, programant i operant les màquines eines i verificant el producte obtingut, complint amb les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.

Entorn professional

Aquest professional exerceix l'activitat en les indústries transformadores de metalls relacionades amb els subsectors de construcció de maquinària i equip mecànic, de material i equip elèctric, electrònic i òptic, i de material de transport enquadrat en el sector industrial.

Ocupacions i llocs de treball

  • Ajustador operari de màquines eines.
  • Polidor de metalls i afilador d'eines.
  • Operador de màquines per a treballar metalls.
  • Operador de màquines eines.
  • Operador de robots industrials.
  • Treballadors de la fabricació d'eines, mecànics i ajustadors, modelistes fabricants de matrius i assimilats.
  • Torner, fresador i mandrinador.

Prospectiva del títol

El perfil professional d'aquest títol, dins del sector productiu, evoluciona cap a un increment en la presa de decisions pròpies dels processos automatitzats i la realització de funcions de planificació, manteniment, qualitat i prevenció de riscos laborals en la petita empresa. Així mateix, els processos de producció, cada dia més interrelacionats i orientats a obtindre productes acabats, requeriran més intervenció d'aquest professional en processos de muntatge i logística.

Les estructures organitzatives tendeixen a configurar-se sobre la base de decisions descentralitzades, relacions funcionals del treball en equip, rotació de llocs de treball i canals de participació.

L'evolució tecnològica s'està consolidant cap a l'automatització dels processos concretats en mecanització d'alta velocitat i mecanització d'alt rendiment, complementats amb processos de mecanització per electroerosió per a aconseguir-hi una major rendibilitat.

Les sèries de peces mecanitzades seran cada vegada més reduïdes i variades, fet que provocarà que els sistemes de mecanització automàtica siguen més flexibles, i els mitjans per a preparar-los i programar-los requeriran competències associades amb la programació de control numèric (CNC), mecanització assistida per ordinador (CAM), control lògic programable (PLC), robots i el maneig de components pneumàtics, hidràulics, elèctrics, electrònics i programari específic.