El taller de LSE (llengua de signes espanyola), com a introducció a aquesta llengua i a la comunitat sorda, va iniciar la seua marxa en el CP FPA Enric Valor d’Alaquàs el curs 2018-2019, impartit per la professora Candela Villaescusa, amb títol d’especialista en LSE, reconegut per la CNSE (Confederació Nacional de Persones Sordes d’Espanya). Aquest taller s’ha consolidat des de llavors, i el grup d’alumnes hi ha estat participant amb una cançó interpretada en LSE tant en els actes de Nadal com en el de fi de curs.
La mateixa professora és una persona amb sordesa profunda des que va nàixer. De fet, no se li va diagnosticar fins als quatre anys d’edat. Fins llavors no parlava ni escrivia ni llegia. Però amb molta força de voluntat, disciplina, lluita i sacrifici durant tota la seua vida, va aconseguir llicenciar-se com a biòloga i farmacèutica. A més a més, té una àmplia formació acadèmica (estudis de doctorat, anglés, valencià, informàtica…). i va obtindre una plaça com a funcionària docent en ensenyament secundari. Una persona sorda no té menys capacitat que una persona oient pel simple fet de no poder sentir.
La llengua de signes espanyola és una llengua reconeguda oficialment per la Llei 27/2007, de 23 d’octubre. La comunitat sorda té la seua pròpia cultura, la seua pròpia identitat i la seua pròpia història. Aprendre aquesta llengua per a comunicar-te amb persones sordes t’introduirà en una forma diferent de veure la vida i apostaràs per un món més inclusiu i divers.