La història de l’educació per a adults en Aldaia va començar l’any 1985 de la mà del professorat de les escoles públiques “Martínez Torres i Ausiàs March” qui impartia les classes per a adults fora de l’horari escolar. A partir del Decret 7/1985, de 28 de gener, es va configurar el marc legal i la creació d’un Pla d’estudis per a l’Animació i Promoció de l’Educació Permanent dels Adults a la Comunitat Valenciana, impulsant d’aquesta manera un programa per a la formació de persones immerses en una societat en constant canvi. En un primer moment, les persones que assistien principalment eren adults que desitjaven obtindré el Graduat Escolar, i per circumstàncies personals pròpies no havien tingut l’oportunitat d’obtenir-lo fins a eixe moment.
Després de la transferència de les competències educatives a la Comunitat Valenciana i mitjançant diverses disposicions legals del Ministeri d’Educació es va disposar que aquest servici no podia ser impartit pels mateixos docents que treballaven a les escoles, entrant d’aquesta manera, en una situació de transició, on el col·lectiu adult quedava desatès.
Va ser en aquest moment que l’ajuntament d’Aldaia va plantejar-se assumir la contractació del professorat necessari. Així doncs, des d’aquell moment, l’ajuntament ha col·laborat, any rere any, i ha continuat amb el ferm propòsit de promocionar la prestació d’aquest servici.
Al curs següent, 1986-1987, després de diverses gestions amb la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, l’Ajuntament va habilitar un centre propi per a l’Educació Permanent de Adults (EPA) en la Plaça Antic Regne de València, prop de l’actual ambulatori d’Aldaia.
Anys més tard, durant el curs 1991-1992 es va inaugurar el centre actual, on ara s’imparteixen les classes, al carrer Sant Francesc, 52. I des d’aqueix moment fins a l’actualitat, l’escola per a adults es troba ubicada a aquest lloc.
Així doncs, més endavant, l’educació per a adults ha passat a denominar-se Formació de Persones Adultes (FPA) i el Graduat Escolar va passar a ser Graduat en Educació Secundària (GES), sent equivalent a l’ESO que s’imparteix als instituts.
Pel que fa al concepte de formació permanent, aquest ha anat prosperant i evolucionant més enllà de la formació reglada. Per això, a més dels cursos d’alfabetització, ensenyament bàsic i graduats, hi ha més programes per tal d’atendre l’àmplia demanda de la població d’Aldaia i voltants, com ara l’ensenyança del Valencià, Anglès, Informàtica, Filosofia, Història, Cultura clàssica o Dibuix i Pintura. Aquesta formació és modificable i adaptable a les peticions de l’alumnat i per això al llarg dels anys l’oferta acadèmica canvia, variant els ensenyaments d’acord a les necessitats dels aldaiers i aldaieres.