PT, AL i aula ARC-IRIS

El Colegio Fabraquer se enorgullece de poder afirmar que es un colegio inclusivo, y por tanto, tenemos el firme propósito de dar a todo nuestro alumnado la respuesta educativa más ajustada a sus necesidades dentro de nuestras posibilidades.

Para ello, adaptamos contenidos, objetivos, metodologías, materiales y sobre todo reeducamos nuestra mirada para poder observar, analizar y tomar conciencia de cuáles son esas necesidades que nuestro alumnado demanda.

Una de las metodologías que empleamos en el aula Arcoiris y también ha comenzado a extenderse a otras aulas es la metodología Teacch. EL objetivo del trabajo Teacch es permitir que los niños/as con TEA y/o con otras dificultades de aprendizaje, crezcan en un ambiente productivo y positivo favoreciendo sobre todo su autonomía y por tanto l calidad de vida individual y de sus familias.

El uso del programa Teacch amplia y facilita el proceso de enseñanza-aprendizaje y se sustenta bajo tres principios básicos.

  1. Enseñanza estructurada

Es un sistema para organizar el aula que permite dar respuesta a las dificultades receptivas del lenguaje, la comunicación expresiva, atención, memoria y percepción sensorial.

  • Estructuración física y temporal

Permite que la información sea clara y accesible para el niño/a y le ayuda a comprender que se espera de él, mejorando su adaptación y fomentando su autonomía

  • Y por último el uso de apoyos visuales

Las instrucciones visuales ayudan a los niños/as comprender qué es lo que deben hacer y a flexibilizar sus comportamientos. Es la mejor manera de garantizar la comprensión.

Aquí os dejamos una muestra de una de nuestras alumnas trabajando en su rincón Teacch.

Iconos diseñados por Freepik from www.flaticon.es

Els especialistes de P.T. i A.L. (Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge), som professorat de suport a l’alumnat amb Necessitats Educatives Especials (ACNNES). Entenem tals necessitats com aquelles circumstàncies que fan que una persona necessite per un període de temps o de manera permanent, una individualització de l’ensenyament. Oferim així una resposta ajustada, tant en casos amb dificultats d’accés als continguts, com en els casos en els quals precise una ampliació d’aquests.

També comptem amb un fisioterapeuta per a atendre l’alumnat amb problemes motors específics.

L’acció primordial de tot el nostre equip, és afavorir la integració i la inclusió de l’alumnat amb necessitat específica de suport educatiu mitjançant l’atenció preferent i directa; l’assessorament en materials curriculars adaptats a aquest alumnat i el consell i suport al professorat del centre.

En el nostre centre tenim diversos professionals dedicats a aquesta especialitat i treballen cada dia amb les noves tecnologies per a oferir al seu alumnat recursos i materials útils que els proporcionen una experiència significativa també amb les noves tecnologies ajudant-los així al seu procés d’integració i desenvolupament.

Volem destacar a més, una dels senyals d’identitat del nostre centre. El treball que es realitza des de cadascuna de les aules per a fer de la inclusió una realitat. Per a això, promovem accions i activitats conjuntes amb l’alumnat de les aules específiques. Som motors de canvi i agents socials transformadors. Lluitem per crear un món en el qual tot el nostre alumnat tinga cabuda. Volem establir forts vincles de respecte entre tot el centre. Aprendre i ensenyar a cuidar-nos i a cuidar als altres.

Punxa en la imatge i accedeix al blog de l’aula arc-iris

.

Creixem com a arbres, aprenem com a xiquets i xiquetes que som i convivim com a germans amb la nostra família, El Fabraquer.